Societat

societat

Fre a noves botigues cannàbiques, d’accessoris de mòbil i salons de manicura a Ciutat Vella

L’Ajuntament ha suspès les llicències d’activitat d’aquest tipus d’establiments durant un any mentre elabora un nou pla d’usos

A la Rambla la suspensió és per a tot tipus d’iniciatives comercials

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre les llicències per obrir noves botigues cannàbiques, d’accessoris de mòbils i de pedicura i manicura al districte de Ciutat Vella. La mesura, que s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i a la Gaseta Municipal, també contempla una suspensió de nous permisos per a tot tipus d’iniciatives comercials a la Rambla. N’ha informat el consistori que ha apuntat que l’objectiu és “evitar el monocultiu” comercial enfocat estrictament al turisme. Tindrà una vigència d’un any prorrogable a un any més, en què l’executiu abordarà una regulació en profunditat. Paral·lelament, el govern local ha iniciat els treballs per redactar un nou Pla d’Usos per al districte de Ciutat Vella i la Rambla.

La mesura vol “mantenir l’estabilitat econòmica de la comunitat local, fomentar l’equilibri del comerç local, i conseqüentment promoure garantir l’oferta diària comercial de la ciutadania de Ciutat Vella”, segons informa el consistori. En aquest sentit, ha posat l’accent en la necessitat de “protegir” el comerç de proximitat, “diversificar l’activitat econòmica del districte” i poder elaborar una nova normativa d’ordenació de les activitats de pública concurrència per al districte.

Suspensió específica per a la Rambla

L’aprovació també inclou suspendre totes les noves obertures comercials a la Rambla. L’executiu local ha recordat que aquest espai de la ciutat va ser el primer en comptar amb un pla d’usos específic, que ja regula la implantació d’activitats per fomentar les botigues vinculades a les indústries culturals, restringeix les activitats hoteleres, de restauració i d’oci nocturn al passeig, alhora que fomenta la qualitat de les activitat de restauració i limita la implantació de nou comerç alimentari i d’habitatges d’ús turístic. “La nova mesura aprofundeix en la limitació de noves obertures comercials de tot tipus per protegir la qualitat i la diversificació de l’oferta comercial i persegueix l’objectiu de modular l’activitat econòmica en un passeig que afronta una reforma urbanística de calat”, han apuntat des de l’Ajuntament.

Inici dels treballs per a un nou Pla d’Usos

El Govern municipal ha iniciat els treballs per redactar el nou Pla Especial Urbanístic d’ordenació de les activitats de pública concurrència, comerços alimentaris, serveis turístics i altres activitats per a Ciutat Vella i la Rambla. “La suspensió vol evitar que mentre s’elaboren aquests treballs no proliferin tipologies de negocis contraris als objectius del nou pla ni es donin noves obertures comercials en aquests àmbit”, han comentat els responsables municipals. Tot plegat se suma a la recent modificació del Pla d’Usos de Ciutat Vella vigent, aprovada al Consell Plenari del mes de maig. En aquest sentit, es van introduir canvis per regular les obertures de nous supermercats i alhora facilitar una millora de l’oferta de productes de primera necessitat per als residents, i afavorir la implantació de tot tipus d’activitats culturals, amb l’objectiu d’obrir la porta a establiments destinats a exhibicions o espectacles com teatres, galeries o museus amb escàs impacte nocturn. La recent modificació incloïa també noves regulacions per a la superfície màxima d’equipaments esportius, i establia comptar amb les eines necessàries per al seguiment, la interpretació i l’aplicabilitat del pla especial, com ara una comissió interna d’interpretació.

Pel que fa al Pla d’Usos de la Rambla, aprovat al 2015, s’aborda aquesta suspensió de totes les llicències en el marc del procés de revisió periòdica per assegurar que manté la qualitat i singularitat que caracteritzen el passeig. El primer Pla d’Usos de Ciutat Vella, i primer de la ciutat, es va aprovar al 1992. L’actual pla data del 2018 i és el sisè al districte, amb vigència per a tot el territori de Ciutat Vella excepte la Rambla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia