Societat

societat

Territori compra 13 habitatges a Girona per destinar-los a lloguer social

El Departament de Territori, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha adquirit 13 habitatges de Girona a Divarian Propiedad, una immobiliària propietat de Cerberus Capital Management. L’edifici es troba a tocar de l’estació de la ciutat i es destinarà a lloguer social. A més dels 13 habitatges, també disposa de 9 places d’aparcament i 6 trasters. La promoció s’ha comprat per 914.529 euros, més els impostos corresponents, i s’hauran de destinar 845.878,58 euros per a dur a terme les obres d’adequació necessàries.

La compra d’aquests habitatges està inclosa en el Pla Impuls 10.000 que el Govern va activar el març del 2023. Aquesta iniciativa té per objectiu incorporar 10.000 habitatges al parc de lloguer social de Catalunya fins al 2026; incrementant-lo així en un 18%. Comprant habitatges ja construïts o en construcció, el Govern no només mobilitza habitatges buits, sinó que també fomenta la renovació urbana i posa a disposició de la ciutadania habitatges de protecció oficial de manera més ràpida que els de promoció directa.

Des que es va posar en marxa aquest pla, el departament de Territori, a través d’INCASÒL, ha adquirit un total de 492 habitatges de grans tenidors. El cost d’adquisició total ronda



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia