Societat

societat

L’Ajuntament de Barcelona avisa els antics ocellaires de la Rambla que dijous se’ls desnonarà si no han deixat els negocis

Els afectats no tenen intenció d’entregar les claus ja que asseguren que no hi ha cap ordre judicial

El xoc de trens entre els antics ocellaires de la Rambla i l’Ajuntament de Barcelona és imminent. El consistori els ha avisat que aquest dijous se’ls desnonarà si no han abandonat els negocis, segons consta en una diligència d’execució que el consistori els va enviar el 26 de juny. El text explica que tenen 10 dies hàbils per deixar les parades lliures i retornar les claus a l’Institut Municipal de Mercats. En cas de no fer-ho, “es procedirà a l’execució forçosa del llançament administratiu” el primer dia hàbil posterior, a les 9.00 hores, aquest dijous. Els afectats no tenen intenció d’entregar les claus de les parades ja que asseguren que no hi ha cap ordre judicial que els obligui a fer-ho, segons ha comentat un portaveu a l’ACN.

El desnonament de les antigues parades d’ocells de la Rambla es va anunciar l’agost del 2021. Els afectats defensen que estan emparats per mesures cautelars ja que en el cas del paradista majoritari, propietari de cinc de les onze parades actuals, el jutjat de primera instància de Barcelona encara no s’ha pronunciat sobre el recurs presentat sobre la durada de les concessions. A més, una part dels antics ocellaires ha demanat empara al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i ha reclamat cautelars abans de ser desnonats fins que no hi hagi sentència. D’altra banda, els concessionaris han presentat també dos recursos sobre la diligència d’execució que els van fer arribar el 26 de juny.

En una nota de premsa, els afectats han considerat que l’acció es durà a terme “exclusivament per una voluntat política, sense l’aval dels tribunals”. A més, han exigit la dimissió del gerent de l’Institut Municipal de Mercats, Màxim López. Els afectats han recordat que fa temps que demanen una solució “acordada i dialogada” i han alertat que si es produeix el desnonament un centenar de persones es quedaran sense feina.

El 2009, els antics ocellaires de la Rambla van deixar de vendre animals. Ara venen gelats, dolços, entrades, souvenirs i productes amb DO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.