Societat

SOCIETAT

El Consorci Badalona Sud es torna a posar en marxa sota la tutela de la Generalitat

El govern destinarà 415.000 euros per cobrir les despeses vinculades al personal i als projectes que l’organisme té en curs

L’acord amb l’Ajuntament es va anunciar ara fa un any

El Consorci Badalona Sud torna a l’activitat amb una primera injecció de 450.000 euros que aquest migdia ha anunciat el govern de la Generalitat. El govern català va aturar la dissolució de l’ens, que feia dos anys que durava, amb l’objectiu, entre d’altres, d’implementar un pla d’intervenció i transformació dels barris del Congrés, el Remei, Sant Roc i Artigas amb accions socials, laborals, culturals, educatives, sanitàries i de seguretat. Fa un any, i arrel dels casos d’agressions sexuals a menors a la ciutat, Ajuntament i Generalitat van acordar treballar de forma continuada amb el Consorci per “reactivar-lo i reformular-lo” aprofitant l’experiència adquirida sobre el terreny de les zones més deprimides socialment i econòmicament. En aquest sentit, el maig passat es va aprovar la reforma dels estatuts del Consorci, adscrit ara a la Generalitat, que ha passat a tenir-ne una participació majoritària. Davant la realitat social complexa i singular dels barris Congrés, el Remei, Sant Roc i Artigas, el govern aposta per vehicular a través del Consorci Badalona “el desenvolupament estratègic d’actuacions integrals amb visió a llarg termini que transformin la realitat social del territori i les vides de les veïnes i els veïns”. Aquesta estratègia, segons fonts de la Generalitat, es durà a terme amb el reforç dels serveis existents, articulant la xarxa d’atenció i d’intervenció social i comunitària i coordinant les actuacions de les diverses administracions al territori amb corresponsabilitat.

Els pròxims mesos, el Consorci haurà de dissenyar un pla integral d’intervenció que incorpori actuacions socials, laborals, culturals, educatives, sanitàries i de seguretat a favor de la població. En aquest sentit, serà clau la coordinació amb el programa d’acció comunitària Barris amb futur, impulsat per Drets Socials, en el qual s’ha inclòs el barri de Sant Roc.

També caldrà enfortir les actuacions en el parc d’habitatges i d’execució dels equipaments socials, culturals, educatius, sanitaris i esportius, així com d’altres adreçades al desenvolupament econòmic de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.