Societat

SOCIETAT

SOS Costa Brava denuncia que moltes embarcacions d’esbarjo no compleixen la normativa

La federació SOS Costa Brava denuncia que les zones de bany no abalisades estan constantment ocupades per embarcacions fondejades o navegant que no compleixen la normativa, especialment a la zona de Cap Roig a Calella de Palafrugell. Segons expressen en un comunicat, tot i que algunes embarcacions coneixen i respecten la normativa, “una gran majoria, ja sigui per ignorància o per incivisme, naveguen i fondegen en el marc de l’anomenada zona de bany no abalisada, convertint-la en un autèntic port i posant el risc la seguretat de les persones, així com dificultant el bany i desenvolupament d’activitats més respectuoses com pàdel, kaiac, snorkel, busseig o natació”.

En aquest sentit, la federació lamenta que amb els anys i “la deixadesa de les administracions que haurien de vetllar per a fer complir la normativa”, s’hagi normalitzat veure embarcacions amuntegades i fondejades ocupant les suposadament anomenades zones de bany en cales de la Costa Brava. Per aquest motiu, defensen que cal molta més vigilància, així com instal·lar boies de fondeig ecològiques darrera els límits de la zona de bany.

Per últim, l’entitat fa una crida a la ciutadania per denunciar l’ocupació de les zones de bany per part de les embarcacions recreatives a motor i anima a actuar activament a favor de “la conservació i protecció de la franja litoral, un espai de gran valor social però que es troba molt fragilitat a causa de la intensa activitat humana”. En aquest sentit, SOS Costa Brava posa a disposició de la ciutadania el correu electrònic [email protected], on els ciutadans poden fer arribar fotos i vídeos sobre problemàtiques relacionades amb el medi marí com la massificació i infraccions per part d’embarcacions d’esbarjo, fondeig sobre posidònia, abocaments de deixalles o emissaris submarins, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.