Societat

societat

El Gremi de Restauració denuncia 100 fleques amb degustació més per irregularitats

Han reprès l’ofensiva per un triple incompliment d’ordenances municipals, de normativa fiscal i laboral

El Gremi de Restauració de Barcelona continua la batalla contra les fleques amb degustació per “incomplir la normativa”, segons manifesten. Per això han denunciat 100 fleques més davant de l’Agència Tributària, el Departament d’Empresa i Treball i l’Ajuntament de Barcelona. En roda de premsa, el Gremi ha carregat contra un negoci que “es basa en l’incompliment normatiu” davant de la “deixadesa” de les administracions. El seu director general, Roger Pallarols, ha dit que donen un pas més contra un “fenomen devorador” de bars i forns tradicionals que ha “gaudit d’impunitat” encara que superin l’aforament permès a l’ordenança municipals i venguin begudes alcohòliques. L’entitat també denuncia infraccions a l’hora de calcular l’IVA que hauria de ser diferent segons el producte venut i d’aplicar el conveni de la restauració als seus treballadors, que cobren 400 euros menys al mes que un cambrer. D’altra banda, l’entitat també ha criticat la proposta del consistori que dirigeix Jaume Collboni de permetre els quioscos servir cafè i menjar envasat. Pallarols creu que els 300 quioscos es convertirien amb “bars encoberts” que no complirien amb les mesures higièniques bàsiques com ara “rentar-se les mans” perquè no tenen aigua corrent. 

"No és un fenomen aïllat, no és puntual. És tot un sector que ha fet de l'incompliment normatiu la seva manera de ser competitiu i la seva proliferació només s'explica davant de la impunitat i la manca de zel inspector que sí que pateix el sector de la restauració", ha subratllat Pallarols, que ha demanat a les administracions que reaccionin contra un "fenomen devorador" a tota la capital catalana. Entre els establiments denunciats, n'hi ha de regentats per grans cadenes com 365, Vivari, Granier, Santa Glòria, Massamare o El Fornet però també d'empresaris individuals.

Del centenar d'establiments, 17 ja van ser denunciats el 2019. El Gremi ha lamentat que cinc anys després "continuïn els incompliments" i denuncien que si se sumen els que es van denunciar aleshores, s'obté un total de 143 establiments incomplidors, és a dir, el 30% de les fleques amb degustació de la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.