Societat

Prohibit capturar pop roquer al cap de Creus

Durant els mesos d’estiu, està totalment prohibit capturar pop roquer a la zona protegida del cap de Creus. Així ho recorda en una nota de premsa les Confraries de Girona i ho contempla l’ORDRE ACC/46/2023, de 13 de març, per la qual s’aprova el Pla de gestió de la pesca al cap de Creus. La normativa deixa clar que l’aturada biològica de pop roquer (Octopus vulgaris) va de l’1 de juliol al 30 de setembre, ambdós inclosos.

Per tant, durant aquest període no es poden mantenir calats ni utilitzar cap art o ormeig dirigit a la captura d’aquest mol·lusc, ni comercialitzar-se cap exemplar capturat dins l’àmbit del parc natural ni la badia de Cadaqués. Si alguna embarcació captura accidentalment un pop roquer, ha de retornar-lo al mar immediatament en el moment i lloc de captura. Cal saber també que Pla de Gestió de la pesca al cap de Creus regula per llei que l’única modalitat pesquera que pot desenvolupar la seva activitat a la zona és la pesca d’arts menors i el palangre de fons, per tant, en prohibeix la pesca a l’arrossegament i l’encerclament. A més, s’estableix un cens específic d’embarcacions autoritzades a pescar dins d’aquestes aigües format per les embarcacions del cens d’arts menors i palangre de fons amb port base a Roses-Cadaqués, el Port de la Selva i Llançà.

El patró major de la Confraria de Pescadors del Port de la Selva, Guillermo Cornejo, explica que aquest 2024 “ha sigut una bona temporada”. Afegeix que “quan l’aigua és més freda, els exemplars són més grans i si és calenta són més petits, per això els millors mesos per capturar-lo són octubre, novembre i desembre”. D’altra banda, explica que al Port de la Selva la campanya d’enguany ha conclòs amb uns 2.200 kg de pop, menys que l’any 2023 que va ser d’uns 4.000 kg, i és degut al fet que aquest any hi ha menys embarcacions en actiu. “Hem passat de sis a tres barques”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament adverteix UberEats que no pot donar servei a la platja

LLORET DE MAR
INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA