Societat

Acaba la lluita de No a la MAT Selva

La Plataforma No a la MAT Selva es va crear, un cop la MAT principal ja estava molt avançada, amb l’únic objectiu de lluitar per derogar el ramal de la MAT de 17,5 km a la comarca de la Selva. Ara, amb aquest objectiu aconseguit, la Plataforma ha anunciat que queda latent “per gestionar la documentació generada, vetllar pels criteris de l’alternativa i fomentar la creació d’una comunitat energètica local”, segons ha anunciat en un comunicat. “Des de bon principi ja vam veure que l’alternativa 0 no seria una opció possible, tenint en compte l’experiència que vam tenir amb la MAT principal”, exposen i recorden: “S’han incorporat a l’actuació alternativa bona part de les demandes històriques: que no sigui una MAT o que en tingui el menor tram possible, que en cas que s’hagi de construir una subestació que es faci en territori ja degradat, que el traçat de l’alternativa sigui de menor voltatge, que sigui compactat amb línies i corredors existents, que se soterri en el tram més gran possible… ”. I acaben donant les gràcies a tota la ciutadania i a les institucions per la col·laboració i el suport durant tots aquests anys “per la lluita per al bé comú”.

Objectiu complert

La Plataforma tenia un encàrrec i l’ha complert: aconseguir que el ramal de la MAT de 17,5 km es derogui i que en cas que sigui necessària alguna intervenció que es tinguin en compte les demandes històriques del territori: que compti amb la menor presència possible de MAT, que sigui tendent a zero la seva presència (però sabent que d’una MAT només en pot sortir una MAT i que, per tant, cal tenir una subestació transformadora el més a prop possible de la MAT principal), que la subestació s’ubiqui en territori ja degradat, que la línia estigui compactada i soterrada en tot el tram que sigui possible i que s’aprofitin corredors d’infraestructures existents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inverteixen més de 520.000 euros en millores a les escoles públiques aquest estiu

SALT

Nova ajuda per a la recollida d’aigües i els refugis climàtics

lladó

Tres noves terminals de tren per arribar al 30% de transport de mercaderies

girona
educació

El català obté el pitjor resultat a les competències bàsiques en una dècada

barcelona
societat

Més de 80 milions per promoure la resiliència al canvi climàtic per a 458 projectes d’ens locals

Lladó

Milloraran dos trams de la via verda situats a les hortes de Santa Eugènia

girona
societat

Els antics ocellaires de la Rambla continuen reclamant una solució per marxar

Barcelona
salut

Demostren que la dieta rica en omega-3 ajuda a prevenir l’Alzheimer

barcelona

S’amplia a vuit els refugis climàtics en episodis de calor extrema

figueres