Societat

Educació diu que els mòduls prefabricats són “innecessaris”

Les queixes de l’Ajuntament de Cornellà del Terri i de l’escola Vall del Terri per la retirada de dos mòduls prefabricats no faran tirar enrere el Departament d’Educació. El Departament, segueix informant l’ACN, justifica la retirada perquè els mòduls són “innecessaris”. Així, les dues infraestructures deixaran de rebre infants l’any que ve, després de nou anys al centre del Pla de l’Estany. El motiu, argumenta el delegat d’Educació a les comarques gironines, Adam Manyé, és que la ràtio d’infants per classe ha caigut de manera que ja no fan el servei pel qual es van instal·lar el curs 2015-2016. Ha deixat clar que les ràtios a l’escola es compleixen “de sobres” i, per tant, cal retirar els mòduls i transportar-los a d’altres centres que sí els necessitin per poder encabir els alumnes que hi aniran. “No hi havia dades objectives ni arguments per deixar-los. Realment no es poden deixar i tenen espais suficients”, remarca.

Des del Departament d’Educació, però, remarquen que seguiran fent les millores que calguin per tal de tenir a punt l’escola de cara a l’inici del proper curs. En aquest sentit, Manyé afirmat que l’escola estarà “a punt” al setembre i recorda que s’hi han invertit 100.000 euros en millores. En cas que no estigui tot en ordre, Manyé també ha assegurat que no tocaran els mòduls. En relació a la climatització dels espais -l’Ajuntament recordava que actuaven com a refugi climàtic-, Manyé ha explicat que Educació té un pla de climatització, però que en la instal·lació d’aires condicionats s’han prioritzat centres d’educació especial, llars d’infants de la Generalitat i els instituts que els experts han detectat que per la seva ubicació estan especialment afectats per la calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nova ajuda per a la recollida d’aigües i els refugis climàtics

lladó

Tres noves terminals de tren per arribar al 30% de transport de mercaderies

girona
educació

El català obté el pitjor resultat a les competències bàsiques en una dècada

barcelona
societat

Més de 80 milions per promoure la resiliència al canvi climàtic per a 458 projectes d’ens locals

Lladó

Milloraran dos trams de la via verda situats a les hortes de Santa Eugènia

girona
societat

Els antics ocellaires de la Rambla continuen reclamant una solució per marxar

Barcelona
salut

Demostren que la dieta rica en omega-3 ajuda a prevenir l’Alzheimer

barcelona

S’amplia a vuit els refugis climàtics en episodis de calor extrema

figueres

Educació diu que els mòduls prefabricats són “innecessaris”

cornellà del terri