Societat

societat

Els antics ocellaires de la Rambla continuen reclamant una solució per marxar

El col·lectiu vol continuar treballant en alguna de les parades buides dels mercats municipals

Reclamen a l’alcalde, Jaume Collboni que cessi el director de l’Institut Municipal de Mercats, Màxim López, per la “pèssima gestió” del seu cas

Els antics ocellaires de la Rambla de Barcelona continuen reclamant solucions pel fet d’haver d’abandonar els espais on ara hi venen records, dolços i gelats i productes amb denominació d’orígen. Volen que hi hagi una mediació consensuada per resoldre el conflicte que els permeti seguir treballant en alguna de les parades buides que actualment hi ha als mercats barcelonins. De fet el col·lectiu ha demanat a l’alcalde, Jaume Collboni que cessi el gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Màxim López, per la "pèssima gestió" del seu cas, i per permetre que s’acumulin parades buides als 41 mercats de la capital catalana. Els antics ocellaires, que no venen animals des del 2009, ja fa temps que estan diposats a marxar de la Rambla però no volen fer-ho amb les mans buides i deixant sense feina un centenar de persones. El tancament de les parades havia de fer-se aquest dijous, quan el consistori va anunciar que aniria a recollir les claus, però ahir un jutjat va suspendre’l.

La petició a Collboni de cessar el gerent de l’IMMB arriba després de la reunió que aquest dimecres a la tarda van mantenir membres del col·lectiu d’antics ocellaires i la gerència de l’organisme. Segons els paradistes, López els va oferir quedar-se uns dies més a la Rambla , fins al setembre com a màxim, a canvi de la renúncia per escrit, a les accions legals obertes fins ara i a d’altres de futures derivades de la vulneració directa o indirecta dels seus drets. També els demanava, segons informa el col·lectiu, un aval econòmic per poder-se quedar aquest curt període de temps. Una oferta que els antics ocellaires han qualificat “de coacció”, i “un pedaç que no resoldria la situació del centenar de persones treballadores implicades que es quedarien sense feina al mes de setembre”.

La setmana passada aquest col·lectiu de paradistes van presentar al TEDH una demanda per aturar el seu desnonament i van sol·licitar mesures cautelars en aquest sentit. Consideren que el fet de fer-los fora sense cap proposta alternativa respon exclusivament a una voluntat política, i que es fa sense l’aval dels tribunals. Preguntat en roda de premsa, l'alcalde Jaume Collboni, manté que el cas s’ha judicialitzat i el que ha de fer l’Ajuntament és acatar el que resolgui el jutge, si bé també s’ha mostrat convençut que arribarà el dia que el conflicte s’acabarà. “Estem determinats a tenir una Rambla nova, de qualitat, caminable i amb espai lliure”, ha assenyalat el batlle.

Els antics ocellaires de la Rambla de Barcelona que acumulen una desena de recursos judicials per aturar el desnonament anunciat el 2021. També van recollir més de 60.000 signatures per forçar una ILP que els declarés Patrimoni Cultural Immaterial i que el Parlament va rebutjar amb el suport, en part, dels partits que aleshores i que actualment governen la ciutat.

El 2009 van deixar de vendre animals i van canviar la seva activitat adaptant-se a les noves normatives i als nous temps. Després de més de 160 anys, el centenar de persones que encara treballen en aquestes parades es dediquen a vendre gelats, dolços, entrades, records de Barcelona i productes amb DO, tal com va decidir l’Ajuntament i les noves llicències atorgades que tenen una durada de 50 anys.

En aquests 15 anys s’han ofert a canviar d’activitat o a marxar a un altre espai de la ciutat, però l’única sortida que proposa el consistori, segons afirmen, “és quedar-se sense feina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia