Societat

Lladó podrà reaprofitar les aigües pluvials

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha anunciat aquest matí que la Generalitat finançarà amb 80,8 milions d’euros un total de 458 projectes d’ens locals per impulsar la resiliència davant del canvi climàtic. Ho ha fet des de Lladó, un dels municipis que es beneficiaran d’aquests ajuts. Amb aquest finançament, la població podrà tirar endavant dos projectes. El primer, al qual es destinaran més de 96.000 euros, servirà per recollir aigües pluvials del pavelló poliesportiu i la piscina municipals, així com dels espais i vials de circulació exteriors, a fi de reaprofitar-los per al reg de les zones enjardinades d’ambdós edificis i de l’escola pública Montserrat Vayreda. L’altre projecte és per climatitzar la sala d’un equipament públic i adequar-la com a refugi climàtic, amb una aportació d’uns 59.000 euros.

Pel que fa a la situació de sequera, el conseller Mascort ha dit que les darreres pluges deixen un escenari millor que el que hi havia l’estiu passat -a excepció del Priorat- però ha demanat continuar extremant les precaucions i a fer “un ús responsable de l’aigua”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.