Societat

societat

Girona crearà una aplicació destinada al turisme de natura de les hortes de Santa Eugènia

L’Ajuntament de Girona crearà una aplicació mòbil destinada al turisme cultural i de natura per millorar l’experiència de les persones visitants amb un enfocament especial a les hortes de Santa Eugènia. L’eina oferirà informació històrica i sobre el patrimoni natural, hortícola, cultural i gastronòmic de la ciutat.

L’acció, que forma part del projecte “Menja’t Girona”, té per objectiu dinamitzar l’economia local amb una oferta turística desestacionalitzada i descongestionar les zones turístiques més visitades. Alhora, també pretén posar en valor els productes locals i el patrimoni natural per augmentar la competitivitat i sostenibilitat de Girona com a destinació turística. El consistori gironí traurà a licitació el disseny, la programació i la promoció d’aquesta aplicació per un import de 183.945,03 euros.

En aquest sentit, la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis, ha destacat que des de l’ajuntament “volem preservar i potenciar les hortes de Santa Eugènia com un espai hortícola amb protecció paisatgística, destacant els seus valors naturals i culturals. També busquem promoure l’apoderament de la ciutadania, l’associacionisme i la producció local saludable, en contraposició a la producció massiva d’aliments”.

L’aplicació per a mòbils i tauletes serà compatible amb Android i iOS i permetrà consultar diferents itineraris, així com implementar la realitat augmentada per enriquir l’experiència de visita a les hortes de Santa Eugènia. Estarà disponible en quatre idiomes i s’adreçarà a diferents públics, incloent-hi escoles, famílies i visitants amb sensibilitat cap a la natura.

Per altra banda, l’eina recrearà elements naturals en 3D i reconstruirà a través de la realitat virtual 16 entorns històrics i naturals de Santa Eugènia, com la sèquia Monar i la xarxa de recs, els cultius antics o les casetes de les hortes. D’aquesta manera, les persones visitants podran gaudir d’una experiència híbrida entre la interpretació real i digital de l’entorn, permetent la geolocalització del patrimoni, la personalització de rutes i una millor comprensió de l’espai visitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Lluís Riera presenta a Can Fontfreda el seu últim poemari

Olot

Els 40 anys d’història de Ràdio Salt seran els protagonistes del pregó de la Festa Major

SALT
economia

Girona assoleix una xifra rècord d’ocupació

girona
Societat

Denuncien un any d’impunitat pel cas d’infiltració policial

girona
Ciència

Mor Bengt Samuelsson, Nobel de Medicina (1982) i pare dels antiinflamatoris

societat

Desallotgen un bloc de quatre pisos de Badalona per risc de col·lapse després de l’aparició d’una esquerda

Badalona
societat

Girona crearà una aplicació destinada al turisme de natura de les hortes de Santa Eugènia

girona
societat

Llargues cues per votar a la consulta popular sobre el futur del camp de golf

Matadepera
societat

L'Aeroport de Girona supera els 750.000 passatgers al primer semestre

vilobí d’onyar