Societat

SOCIETAT

El reforç d’estiu al Maresme: 18 Mossos i una bossa d’hores extres que equival a 44 més

El director general de la policia catalana puntualitza que fins al setembre hi haurà al territori 491 agents

La delinqüència a la comarca està un 16% per sota de la mitjana catalana

Divuit Mossos d’Esquadra i una bossa d’hores extres que equival a 44 agents més. Aquest és el reforç d’estiu que el Departament d’Interior ha presentat aquest matí als alcaldes i alcaldesses de la comarca. El director general de la policia catalana, , Pere Ferrer, ha especificat l’operatiu en una reunió celebrada en el Consell Comarcal del Maresme. Així, fins al setembre, aquests divuit efectius es repartiran gairebé de forma equitativa entre les comissaries de Premià de Mar, Mataró, Arenys de Mar i Pineda de Mar. En concret, es passarà dels 473 agents de l’estiu de l’any passat, als 491 d’aquest. “Fa deu anys eren 440”, ha puntualitzat Ferrer un cop acabada la reunió.

El director general de la policia ha insistit en que disposar d’una partida pressupostària que permet acumular aquesta bossa d’hores extres “és una manera més efectiva i eficient de distribuir els recursos”. “Es tracta d’uns efectius que els comandaments podran distribuir per tota l’Àrea Metropolitana Nord reforçar les necessitats que sorgeixin en els diferents llocs”, ha precisat Ferrer que ha destacat que aquest any ja no es reforçaran les plantilles d’estiu dels municipis de costa traslladant agents de les Àrees Bàsiques Policials de l’interior. Ferrer ha exemplificat l’ús de les hores extres en esdeveniments com ara festes majors o caps de setmana. “Això en un context en el que el Maresme es troba en un creixement mot contingut de la delinqüència i que se situa en un 16% menys que la mitjana catalana”, ha destacat i ha afegit que es tracta d’un escenari “modestament optimista tot i que es tracta d’un territori que es troba mot a prop de l’àrea metropolitana”.

Baixen els robatoris

Aquesta contenció respecte a l’any passat el director general dels Mossos la concreta en els robatoris amb força a domicili o robatoris amb violència, però admet que les xifres han augmentat pel què fa la violència sexual, les coaccions o les amenaces. Pere Ferrer ha recordat que en tres anys s’ha revertit la preocupació pels episodis de robatoris amb força als domicilis al Maresme. “Es aquest cas les dades ens diuen que estem un 23‰ per sota de la mitjana catalana i pel què fa als robatoris amb violència s’han reduït un 30%”, va remarcar i va afegir que “han augmentat un 18% les detencions”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Maresme, Francesc Alemany va valorar positivament el reforç policial anunciat pels responsables del Departament d’Interior i va lligar la presència de Pere Ferrer a Mataró tant amb la presentació específica del Pla de Seguretat d’Estiu com al compromís adquirit en el se moment pel conseller en funcions Joan Ignasi Elena de crear una Junta de Seguretat del Maresme. “A l’espera de poder celebrar una nova sessió després de l’estiu el departament ha volgut atendre les preguntes i els neguits dels alcaldes i alcaldesses”, ha explicat. Alemany ha evidenciat la necessitat de tractar sobre el pla de seguretat a la comarca “tenint en compte que l’estiu passat van rebre un milió de visitants”.

El president ha dit que els representants municipals han traslladat a Pere Ferrer problemàtiques com ara les ocupacions a domicilis i l’augment de les plantacions de marihuana “sovint vinculades a l’ús d’armes”. Preocupacions, que segons Alemany, es tornaran a plantejar en la propera reunió. Finalment, el president del Consell Comarcal ha avançat que s’ha tornat a tractat una petició estructural. “Hem tractat sobre la necessitat que siguin els Mossos d’Esquadra els que gestionin les policies locals”, ha dit i ha afegit que el debat sobre la col·laboració entre els dos cossos i una major presència de la policia catalana en els municipis petits han tancat la trobada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia