Societat

Els Moixiganguers, amb castells de 7 'in crescendo'

Article del lector

Els Moixiganguers d’Igualada han actuat aquest diumenge a Cerdanyola del Vallès conjuntament amb els Matossers de Molins de Rei i la colla local, els Castellers de Cerdanyola.

Després d’aplegar-se les tres colles a la plaça Abat Oliva, els Castellers de Cerdanyola encetaren la primera ronda amb un pilar de 4, que a continuació també va ser executat per les altres dues colles. A la segona ronda, la colla local descarregà un 4 de 6, seguit per un 3 de 6 dels Matossers i l’esperat 3 de 7 dels Moixiganguers. Val a dir que aquest 3 de 7 es va realitzar amb una pinya molt ben compactada la qual donà molta fermesa i seguretat al castell tot i els canvis de tronc. A la tercera ronda, els camisa verda de Cerdanyola descarregaren un 3 de 6, seguit per un 4 de 6 pels camisa marró d’argila de Molins de Rei, i per un 4 de 6 amb agulla descarregat àgilment pels camisa morada d’Igualada. A la quarta ronda es completaren el 4 de 6 amb agulla, el 3 de 6 amb agulla i la torre de 6, amb figuereta inclosa, efectuats respectivament per la colla cerdanyolenca, la molinenca i la igualadina. A la ronda final de pilars les tres colles descarregaren pilars de 4 amb la peculiaritat que els Moixiganguers en feren dos de simultanis.

El cap de colla dels Moixiganguers, Miquel Bernadí, va declarar a la premsa que el 3 de 7 que es va dur a terme ja és un castell consolidat i que va permetre fer proves per fer altres castells de 7. També va declarar que a partir de llavors l’objectiu seria fer un castell de 7 a cada actuació. Posteriorment, de camí cap a Igualada, va adreçar unes paraules encoratjadores a la colla, argumentant que a partir de llavors les actuacions haurien d’anar in crescendo mot musical italià que vol dir en augment, o sigui anar augmentant els castells de 7 per anar deixant enrera els de 6.

La propera actuació castellera dels Moixiganguers d’Igualada serà el 27 de maig a Vallbona d'Anoia, on actuarà conjuntament amb els Castellers de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Sis municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental incorporen ZBE locals per bastir la metropolitana

Cerdanyola del Vallès

La UNED amplia a Sant Feliu la xarxa del grau universitari d’Educació Infantil

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Un estudi sobre els escalencs als camps nazis guanya la II Beca de Tardor

L’ESCALA

La policia inicia una campanya per sancionar les infraccions amb bicicleta

GIRONA

Posen a licitació el projecte de nous espigons a Sant Antoni i Es Monestrí

CALONGE I SANT ANTONI
seguretat

A punt els dos nous radars de tram de la C-16, al Túnel de Vallvidrera

Barcelona

Moventis oferirà serveis gratuïts al Baix Empordà per la Setmana de la Mobilitat

SANT FELIU DE GUÍXOLS
infraestructures

Interrompuda la circulació de trens d’alta velocitat amb origen a Sants per una incidència a Can Tunis

Barcelona
turisme

Un 48% de ciutadans de Catalunya lamenta que hi ha “massa turistes”

barcelona