Societat

Pas endavant per l’ampliació dels jutjats de Mataró prevista pel 2028

El departament de Justícia ha licitat el projecte del Palau de Justícia de Mataró que, amb una inversió de 9,5 milions d’euros, hauria de ser una realitat el 2028. Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que aquest matí ha visitat la capital del Maresme per anunciar que les obres s’adjudicaran a final d’any i començarien a l’abril de 2026.

L’edifici actual del carrer Tomàs i Valiente s’ampliarà pels costats i els jardins per guanyar 3.600 m² més als 7.900 m² que té l’edifici actual. Això permetrà unificar al futur equipament les altres tres seus judicials que hi ha a la ciutat: la del carrer Méndez Núñez i les dues del carrer Alcalde Abril.

Nova oficina judicial

La licitació de l’ampliació de l’edifici ha vingut acompanyada d’un altre anunci per implementar el 2028 una nova oficina judicial. Això ha de permetre reorganitzar els recursos humans i materials dels jutjats i s’impulsen eines i tecnologies de la informació i la comunicació, de manera que s’agilitzen els tràmits i es guanya en eficiència del servei.

El partit judicial de Mataró dona servei a 17 municipis de la comarca del Maresme, i a una població de més de 300.000 habitants. L’edifici es va construir el 1997 amb la idea d’encabir sis jutjats de primera instància. En total, la ciutat suma avui 19 jutjats: 9 de primera instància, 5 d’instrucció, 1 de violència sobre la dona (VIDO), 2 penals i 2 socials. Una primera ampliació de l’edifici va permetre guanyar 2.000 m² cinc anys després de la inauguració de la seu.

L’ampliació dels jutjats és una obra llargament reivindicada sobretot des del Col·legi d’Advocats de Mataró, per tenir més espai i la dotació de més personal de reforç als jutjats davant la saturació del sistema que allarga els processos judicials



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia