Societat

Rússia

Un Sukhoi Superjet-100 s’estavella a prop de Moscou durant un vol de prova

Els tres tripulants i únics ocupants de l’aparell han perdut la vida en el sinistre

L’SSJ-100 és el primer avió civil dissenyat a Rússia després de la caiguda de la Unió Soviètica

Un avió Sukhoi Superjet-100 (SSJ-100) s’ha estavellat aquest divendres durant un vol de prova a la regió de Moscou. L’aparell volava sense passatgers, però els tres tripulants que eren a bord han mort, segons ha informat el Ministeri d’Emergències rus.

L’aeronau ha caigut en una zona boscosa entre els pobles d’Apraksino i Maloie Karasevo, al districte de Kolomna. L’accident no ha provocat víctimes entre la població civil a terra, d’acord amb la informació oficial. L’avió ha estat a l’aire durant prop d’una hora, i el capità ha utilitzat part d’aquest temps en allunyar l’aparell de les zones residencials. “La tripulació ha dirigit heroicament l’avió lluny de les cases residencials i les cases d’estiueig”, ha destacat en declaracions a l’agència russa Tass un portaveu dels serveis d’emergències.

Segons informe mitjans russos, l’avió va ser fabricat el 2014 i era propietat de l’empresa gasista Gazprom. En el moment de l’accident realitzava un vol de prova entre la planta on s’havia sotmès a una reparació periòdica, a prop de Lukhovitski, i l’aeroport moscovita de Vnúkovo. Els tripulants morts pertanyien a la companyia Sukhoi. El Comitè d’Aviació Interestatal ha obert una investigació sobre l’accident.

L’SSJ-100 és el primer avió civil dissenyat a Rússia després de l’ensulsiada de la Unió Soviètica. L’últim accident mortal que va implicar un d’aquests avions va ser fa cinc anys a l’aeroport moscovita de Xeremetievol. Un aparell del mateix model es va incendiar durant un aterratge d’emergència després de detectar una avaria i tornar a la terminal d’origen. Quaranta persones van perdre la vida en el succés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia