Societat

L'oposició accepta la versió de Vilaró però demana més informació

Els grups de l'oposició a Barcelona han acceptat avui la versió del cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, sobre les seves lesions per l'impacte d'una pilota de goma disparada pels Mossos, però han demanat més informació i no han descartat demanar la dimissió de la regidora Assumpta Escarp.

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, s'ha reunit aquesta tarda durant una hora i mitja amb els portaveus dels grups municipals per explicar-los la declaració que Vilaró va oferir ahir davant els Mossos, com a part afectada, sobre les lesions que va patir en rebre el tret de la pilota de goma mentre supervisava el dispositiu de control a la plaça d'Espanya amb motiu de la celebració per la victòria d'Espanya en l'Eurocopa de futbol.
Al terme de la reunió, el portaveu de CiU, Joaquim Forn, ha explicat que el seu grup "es creu" la versió de Vilaró que avui els ha explicat Escarp.

"No tenim altres proves i ens hem de creure la seva versió. La nostra obligació és creure'ns la versió oficial", ha subratllat, després que aquest cap de setmana alguns mitjans hagin publicat que Vilaró no estava a la plaça d'Espanya.

Això no obstant, Forn ha admès que si realment va ser un "accident fortuït" encara queda pendent d'aclarir "algun punt fosc" que considera que hauria d'explicar el mateix alcalde, Jordi Hereu. Així mateix, ha anunciat que el seu grup no descarta demanar la dimissió d'Escarp, que avui ha assumit davant els portaveus de l'oposició que la decisió de no informar-los de l'incident durant cinc dies va ser seva.

El PP no ho qüestiona
Per la seva banda, la portaveu del PP, María Àngels Esteller, ha assegurat que el seu grup "no qüestiona" la versió de Vilaró, ja que estima que "són els fets com ell els va viure i com van succeir", si bé ha assegurat que també valoren informacions que van en la línia contrària.

En aquest sentit, s'ha referit a les dades que els ha lliurat un equip d'investigadors –"no els hem contractat nosaltres", ha precisat–, que qüestiona que Vilaró estigués a la plaça d'Espanya.

Per aquest motiu, ha exigit que el consistori els faciliti tota la informació disponible, com els expedients policials, els informes mèdics, les possibles cintes de vídeo gravades a la zona i les fotos que avui publiquen alguns mitjans de comunicació.

En nom d'ERC, Ricard Martínez ha donat per bona la versió oficial, si bé ha demanat que a la comissió de Seguretat de dijous que ve s'accepti la seva moció perquè el consistori "condemni" els altercats i la presència de "símbols feixistes" en la celebració.

Querelles
Per la seva banda, Escarp ha agraït que els grups de l'oposició hagin "avalat" la versió oficial davant les "difamacions d'alguns mitjans de comunicació" i ha anunciat que demà mateix el mateix Vilaró i l'ajuntament presentaran una querella per calúmnies contra els mitjans que han publicat que no era a la plaça d'Espanya.

Escarp ha demanat a més al departament d'Interior que investigui com pot ser que una pilota de goma disparada pels agents antiavalots impactés en Vilaró, alhora que ha evitat reiterar l'afirmació del responsable de Seguretat d'Interior, Joan Delort, en el sentit que l'actuació dels Mossos no li genera "ni un mil·límetre de dubte". "Jo no sóc la responsable de les forces de seguretat", ha assenyalat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.