Societat

olot

Indignació amb l’autorització per ampliar l’escorxador

La plataforma veïnal olotina No és un vial, és un carrer ha manifestat la seva indignació per l’anunci que ha transcendit de l’ampliació de la capacitat de producció de l’escorxador Olot Meats i que ha estat autoritzada pel Departament d’Acció Climàtica. El portaveu d’aquesta plataforma, Ton Torner, s’ha preguntat qui o què ha fet canviar de criteri aquest departament del govern català sobre la saturació que hi havia de la depuradora d’aigües residuals de la capital garrotxina, l’afectació sobre els aqüífers i, per tant, l’oposició a una possible ampliació.

La variant

Torner ha recordat que, per falta de la construcció de la variant nord, els veïns del Vial Sant Jordi i del carrer Portbou fa més de deu anys que estan suportant un trànsit no dimensionat per una avinguda urbana, que s’ha agreujat amb l’augment del trànsit pesant, sobretot el de transport de porcs que van a l’escorxador. “L’ampliació ens causa un greu perjudici. Estem parlant de dos mil porcs més i d’una vintena més de camions per dia”, va indicar. A més, va detallar: “Qui no viu a la zona no es pot ni arribar a imaginar les pudors, els residus animals que cauen a l’asfalt, etc.” El portaveu de No és un vial, és un carrer ha lamentat també que, en un recent tancament del túnel de Bracons per un bombament de la carretera, es van habilitar solucions alternatives per als camions de l’escorxador. “I, a nosaltres, no ens ha donat mai ni una mica de peixet”, va sentenciar.

L’escorxador

Amb l’ampliació, l’escorxador, que és un dels més grans de l’Estat, passarà a matar 3,5 milions de porcs, un total de 383.250 tones de carn produïda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia