Societat

SOCIETAT

La festa de Sant Fermín de La Canya arriba als deu anys

Carretes d’imitació en lloc dels bous de Pamplona a l’‘Encierru’ del carrer Antoni Moner

La celebració estiuenca aplega grans i petits, amb esmorzar de forquilla i exhibició de pelotaris

El nucli de la Canya (Sant Joan les Fonts) ha viscut avui deu anys de la seva festa de Sant Fermín. No hi ha hagut perills d’envestida de bous sinó que, tot i haver-hi Encierru i Txupinazo, grans i petits s’ho han passat bé, igual que a Pamplona.

La iniciativa és de l’associació Amics de Sant Fermín de la Canya. Segons informa el consistori santjoanenc, la festa reprodueix els elements més característics del Sant Fermín navarrès, que va començar el dia 7 (justament, el dia de la festivitat de sant Fermí). Hi ha hagut la trobada de tothom que ho hagi volgut a recollir el sant, que protegeix una família del poble; hi ha cants dels goigs, txupinazo i encierru al carrer Antoni Moner al matí. La cercavila pels carrers per esquivar les bèsties es fa amb carretes d’imitació i decorades per a la festa d’estiu.

Atès l’esforç i el desgast de la festa, els organitzadors han preparat un esmorzar de forquilla a la Cooperativa. Cap al migdia, hi ha hagut exhibició de pelotaris, de tall vertical i d’aizkolaris, a banda de jocs rurals per als més petits. De la mateixa manera que sol passar a Pamplona, els participants vesteixen peces blanques de roba i un mocador vermell. La Xaranga Damm-er, i Discomòbil la Canya han fet més rodona la celebració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia