Societat

SOCIETAT

Quatre vigilants vetllen per la seguretat de Portbou a l’estiu

Dos dels agents es quedaran com a fixos tot l’any

L’Ajuntament estrena el cos, però reclama més presència dels Mossos al municipi

Portbou posa en marxa el seu primer cos de vigilants municipals. Pels carrers de la localitat empordanesa hi haurà tot aquest estiu quatre persones uniformades dedicades a assistir aquells ciutadans o turistes que necessitin qualsevol qüestió relacionada amb la seguretat. Dos d’aquests agents es quedaran a Portbou a partir del setembre, assenyala l’agència ACN.

Els vigilants no són policies i, per tant, no tenen competències en aquest aspecte, però sí que fan funcions de seguretat i assistència a tot aquell que ho necessiti. A més, estan connectats tant amb l’Ajuntament com amb els Mossos d’Esquadra per si cal un servei policial.

La presència d’aquests vigilants surt de la “necessitat històrica” d’incrementar la seguretat en un poble fronterer com Portbou. L’alcalde de la localitat, Gael Rodríguez (PSC), recorda que és una “singularitat” i assenyala que l’estació de tren s’ha convertit en un punt molt freqüentat, especialment a l’estiu.

Allà, diu Rodríguez, s’hi ha registrat diversos actes d’incivisme contra els que pretén lluitar també aquest nou cos de vigilants. La presència d’aquests agents uniformats ha de servir com a “element dissuasiu” per a les persones que generen molèsties a altres passatgers.

El triple de població

“Nosaltres tenim la localització que tenim i hi ha un flux estacional de gent que et genera aquestes demandes; per això vam decidir que el pressupost del poble aquest any inclogués la creació d’aquest cos de vigilants”, explica l’alcalde. A l’estiu, Portbou triplica la població i, per això, hi ha quatre agents del cos de Vigilants. La idea, però, és incrementar progressivament el cos fins a arribar a tres vigilants permanents durant tot l’any i sis a l’estiu.

Amb tot, Gael Rodríguez ha tornat a reclamar més presència policial al poble i ha recordat que la seguretat ciutadana és competència del cos de Mossos d’Esquadra. “Nosaltres fem una aposta, però amb això no n’hi ha prou. El que no pot ser és que ens estiguem gastant diners amb aquest cos i que estiguem sols. Crec que ara tenim més força per poder reclamar el que fa temps que demanem”, assenyala.

L’alcalde recorda que el cos de vigilants municipals està dedicat i centrat, essencialment, en l’assistència i l’incivisme, però que no té cap competència policial. L’Albert Sors és un dels membres del cos i explica que la seva funció passa especialment per la proximitat i el civisme: “Vigilem que els gossos no vagin a la platja, que no hi acampin o qualsevol cosa que necessitin”, diu. A més, un dels serveis més habituals és assistir a la gent gran, a banda de vigilar els aparcaments de zona blava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia