Societat

successos

Dos crims masclistes en una nit

Els Mossos investiguen les morts de dues dones, a Sabadell i Salou

El nombre de feminicidis d’aquest any s’eleva a 17, amb 5 víctimes menors d’edat

La pitjor cara de la violència masclista ha rebrotat amb tota la força aquesta nit a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra estan investigant les circumstàncies que envolten les morts violentes de dues dones, una a Sabadell i una altra a Salou. Tots dos casos seran investigats per jutjats especialitzats de violència contra la dona, un a Tarragona i l’altre a Sabadell.

El primer dels crims va ocórrer a última hora del vespre d’ahir a un pis del carrer Tortosa de Salou i s’hi va detenir un home de 86 anys per la mort de la seva dona de 76. Segons sembla va ser l’home que va fer l’avís als serveis d’emergència.

A Sabadell, els fets han passat de matinada. En aquest cas, la dona morta vivia a una casa del carrer Pajares de la cocapital vallesana. Segons informa Efe, la víctima hauria estat atacada a ganivetades davant de les seves dues filles de curta edat.

En el cas de Salou, quan la policia va arribar al pis del carrer Tortosa també hi havia l’home que va acabar sent detingut i acusat d’un delicte d’homicidi. Va ser traslladat als calabossos dels Mossos a Tarragona a l’espera de passar a disposició judicial

L’avís per la mort de Sabadell ha arribat als Mossos quan faltaven pocs minuts per les cinc de la matinada i al pis només hi havia el cadàver de la víctima amb signes evidents d’haver patit una mort violenta. La dona morta era a l’entrada d’una casa del carrer Pajares. S’ha obert una investigació i es busca el company de la víctima però encara no s’ha produït cap detenció.

En tenir coneixement dels successos, tant l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, com l’alcalde de Salou, Pere Granados, han condemnat els fets amb tota rotunditat. A Sabadell s’ha activat el protocol municipal previst per aquests casos i s’ha anunciat la celebració d’un minut de silenci per condemnar els fets.

Amb aquestes dues morts ja en són disset les dones mortes a Catalunya per la violència masclista des de principis d’any. L’últim cas va ser el passat 18 de juny amb la mort d’una dona a Ciutat Vella, Barcelona. Cinc de les víctimes eren noies menors d’edat.

D’altra banda, aquesta matinada passada els veïns del carrer La Palma, a Lleida, han propiciat la detenció d’un home acusat de violar i maltractar la seva exparella. Alertats pels crits, els veïns han avisat la policia que ha dut a terme la detenció de l’home, informa Efe.

La violència masclista ha afectat també aquest cap de setmana el País Valencia. Aquest matí s’ha fet un minut de silenci a Bunyol, a la Foia de Bunyol, per condemnar la mort d’una dona de 31 anys, dissabte. La dona estava inscrita en el sistema de seguiment policial VioGén com a víctima amb risc mitjà però no tenia ordre d’allunyament. El presumpte assassí tenia antecedents per violència amb una antiga companya, entre els anys 2020 i 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia