Societat

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha fet el primer semestre de l’any 147 inspeccions en 60 municipis amb una mitjana d’incompliments del 4,93%, 1,31 punts menys que el 2021. A més, s’han fet 40 visites de comprovació de mesures correctores en els casos en que prèviament s’havien detectat incompliments, amb una mitjana d’incompliment en aquest cas del 0,77%. A Catalunya, el Decret 90/2008 atribueix als ajuntaments la competència d’autorització i control sanitaris dels establiments on es fan pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing, per protegir la salut de les persones usuàries i del personal. La Diputació de Barcelona dona als ajuntaments de la demarcació suport tècnic per fer inspeccions higienicosanitàries dels establiments, tant abans de l’inici de la prestació del servei per part de l’operador, per tal que l’ajuntament pugui autoritzar l’activitat, com en el control dels establiments que ja estan en funcionament, elaborant un informe tècnic que després es remet al consistori.

Tal i com es recorda des de la Diputació, tatuar-se o posar-se un pírcing implica el trencament de la barrera de protecció natural més extensa del cos humà, composta per la pell i les mucoses. En conseqüència, aquestes pràctiques estètiques poden comportar riscos i complicacions com infeccions (hepatitis B i C, immunodeficiència humana o verola del mico), al·lèrgies a les tintes o a les agulles de tatuar i complicacions amb la cicatrització. Fer-les en les òptimes condicions d’higiene i seguretat als centres autoritzats i que passen els controls sanitaris, redueixen les complicacions que es poden derivar d’aquestes pràctiques.

Per tal de donar suport als ajuntaments en la sensibilització ciutadana sobre aquestes pràctiques, la Diputació de Barcelona compta amb diversos materials de difusió com ara cartells informatius, infografies i un tríptic educatiu adreçat a l’alumnat d’educació secundària i batxillerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera