Societat

A punt cinc refugis climàtics i tretze zones d’ombra

Davant les cada cop més freqüents onades de calor, l’Ajuntament de Palafrugell continua apostant per ampliar i posar al dia els refugis climàtics, amb l’objectiu d’oferir a la població espais on protegir-se de les altres temperatures.

Així en total son 5 els refugis climàtics: El Museu del Suro de Catalunya (c/ Begur, 15) amb horari de dilluns a dissabte de 10 a 2 del migdia i de 5 de la tarda a les 8 del vespre, i els diumenges de 10 a 2 del migdia. La cafeteria de la residència Palafrugell Gent Gran (c/ de Josep Bonay i Vidal Mestre, 15), oberta de dilluns a divendres de les 9 del matí a 4 de la tarda i els caps de setmana i festius des de les 9 fins a 2/4 de 4 de la tarda. La Biblioteca Municipal (c/ de Sant Martí, 18), en horari de dilluns a dissabte de 10 a 2/4 de 2 del migdia i de dilluns a divendres de 2/4 de 5 a les 8 del vespre. El Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós (c/ del Bruguerol,12), amb un horari de 9 del matí a 1 del migdia. I el local del Consell de la Gent Gran (plaça Onze de Setembre, 11) per les tardes, en concret des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre.

A part d’aquest 5 refugis climàtics, també es compta amb un total de 13 zones d’ombra a l’aire lliure, distribuïdes per tot el municipi inclòs Llofriu, Llafranc, Tamariu i Calella de Palafrugell. D’aquesta manera, el Consistori intenta proporcionar refugis i zones d’ombra al major número de barris possible. Per contribuir a la seva localització, s’ha creat un mapa on trobar tots aquests espais.

Aquesta iniciativa està destinada als col·lectius vulnerables i té com objectiu evitar cops de calor i problemàtiques entre la població provocades per la intensa calor i els efectes sobre la salut de les altes temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona
societat

S’inicien les obres per implantar un nou carril bici al carrer Nou

figueres

Molta participació a la processó de la Festa del Carme

l’escala
seguretat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui la compra de pistoles elèctriques

BARCELONA
societat

Detingut un reincident en furts i robatoris al municipi

cassà de la selva
medi ambient

Comença l’aportació de sorra a Sitges i els hotelers volen solucions estructurals

SITGES
religió

Apartat un mossèn denunciat per abusos els anys 80 a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet
urbanisme

Tarragona blinda la zona de vianants entre les rambles

Tarragona

A punt cinc refugis climàtics i tretze zones d’ombra

palafrugell