Societat

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

Des de principis de juliol està en marxa a Girona el Pla Calor, adreçat a les persones sense llar per afrontar millor els mesos d’estiu a la ciutat. En el marc del dispositiu, l’Ajuntament ha habilitat per primera vegada un refugi climàtic a les instal·lacions de l’antiga UNED amb l’objectiu de trencar amb la soledat i l’aïllament del col·lectiu i resguardar-los de les inclemències del temps. El servei ja ha arrencat i funcionarà les setmanes de més calor de l’any, en què les condicions climatològiques sotmeten les persones sense llar en una situació de gran vulnerabilitat.

Aquest dimarts al matí, la regidora d’Igualtat i Justícia Social i de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly i Balde, ha presentat la proposta. “Des del consistori impulsem per primer cop un dispositiu de pla de calor, que podríem dir que és la continuïtat del pla de fred. Aquesta proposta és tota una declaració d’intencions en el sentit que volem garantir la dignitat de les persones sense sostre, també climatològicament parlant”, ha explicat Sabaly.

Aquest nou espai, que neix en el marc de les “Trobades amb sostre”, tindrà un funcionament semblant al servei que s’oferia a Pedret, si bé l’atenció s’ha ampliat. Des de l’1 de juliol fins al 19 de juliol, el servei obre els dilluns, dimecres i divendres, de 9 a 13 h, coincidint amb les franges de més calor. A partir del 22 de juliol i fins a finals de setembre, obrirà de dilluns a divendres, en el mateix horari. A banda, les instal·lacions de l’antiga UNED estan més preparades per l’estiu, ja que disposen d’aire condicionat.

Pel que fa al concepte, seguirà sent un punt de primera acollida i socialització, a peu de carrer, per a totes les persones majors d’edat en situació de sense sostre que viuen a Girona i que ho necessitin.

En aquest sentit, tenen a disposició un servei d’acollida i d’estada, en un espai climatitzat i amb connexió a Internet, on poden descansar i relacionar-se, ja que està preparat amb zona de cafès, jocs o punts de lectura. També se’ls oferirà servei de càtering i de dutxa, en cas que faci falta. De moment, estan assistint a la UNED una mitjana de 14 persones al dia, tot i que el refugi està preparat per a unes 30 places.

La prestació i dinamització del servei és possible gràcies a la col·laboració de les persones voluntàries i amb experiència de carrer del programa “Trobades amb sostre” i del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa, així com de diferents entitats. En aquest sentit, cal destacar la participació de Creu Roja i de l’entitat Nou Sol, que aporta un educador, i que han facilitat l’obertura del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt
SOCIETAT

Baqueira promou un programa de lloguer d’habitatges per als seus treballadors

Baqueira
societat

Impulsen un projecte per donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

palamós
JUDICIAL

Els metges veuen probable que la hipoglucèmia greu de Mainat fos per insulina

Barcelona
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona