Societat

societat

Figueres regularà l’horari del repartiment de mercaderies al centre històric

L’Ajuntament de Figueres regularà l’horari de circulació pel repartiment de mercaderies al centre històric de la ciutat per tal d’evitar “la situació actual de desordre”. A partir d’aquesta setmana els transportistes només podran entregar el material entre les 7 i les 10 del matí de dilluns a dissabte, un horari que es manté en tots els períodes de l’any en dies laborables. Aquesta mesura es reforçarà amb la instal·lació de senyals informatives als carrers d’accés rodat a la zona de vianants i amb controls policials.

Segons ha explicat l’alcalde i regidor de Seguretat i Civisme, Jordi Masquef, “hi ha vehicles de distribució estacionats habitualment fora d’aquests horaris en places i en carrers de la zona de vianants. Considerem que era molt necessari regular l’horari per millorar la imatge del centre històric i per la mobilitat i la seguretat dels vianants. Amb aquestes noves mesures, confiem que es compleixi”.

Així doncs, aquesta regulació d’horaris, que estableix l’article 37 de l’Ordenança municipal de circulació, l’Ajuntament de Figueres, pretén reordenar el pas de camions, furgonetes i de vehicles de distribució en un espai de temps concret i millorar la seguretat i la mobilitat dels vianants en el pas pel centre històric. En cas d’incompliment, els transportistes s’exposen a sancions de 200 euros.

Actualment, la zona de vianants està regulada amb pilones. Més enllà de 7 a 10 del matí, aquest accés del centre històric quedarà blindat. Les mesures no afecten a veïns ni a propietaris d’un gual permanent d’aquestes zones, que poden accedir lliurement als seus garatges i domicilis.

Càmeres lectores i disc horari

En paral·lel, el govern municipal també treballa en la implantació, en un futur, d’un sistema de càmeres amb lector de matrícula per a tots els vehicles per substituir les pilones d’accés que hi ha actualment a la zona de vianants. Tanmateix, des de les àrees de Mobilitat i de Comerç també aposten per la implantació del control amb disc horari per millorar i regular l’ús de zones de càrrega i descàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres per millorar l’eficiència hidràulica del canal d’Urgell

Castellserà
medi ambient

Barcelona vol aplicar l’urbanisme climàtic en espais “oblidats” de la ciutat

Barcelona
societat

Caldes de Malavella presenta el cartell de la Festa Major

caldes de malavella
Societat

Mor Alfredo Miranda, gerent de diversos concessionaris del Grup Forné

societat

Suspès el desnonament de la veïna de 84 anys del barri de Pedret

girona
SOCIETAT

Santa Susanna, seu d’una escola de futbol d’elit per a joves nord-americans

Santa Susanna
educació

La Universitat de Girona arriba a les 2.000 tesis doctorals

girona
societat

Francisco Javier Jarillo Pérez, pren possessió del seu càrrec com a cap de la Policia Local

blanes
SERVEIS

Rendibilitat mínima a la xarxa d’aigua dels municipis barcelonins

barcelona