Societat

societat

Caldes de Malavella presenta el cartell de la Festa Major

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha presentat aquesta setmana el cartell de la Festa Major, que enguany se celebrarà del 26 de juliol al 10 d’agost. El cartell és obra de l’artista novell Sergi Pozo, estudiant del grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia a l’ERAM. Segons explica, “em vaig inspirar en diferents elements clau del poble de Caldes, diferents edificis i personatges, de la mateixa manera que volia que fos molt vistós i vaig crear una paleta molt viva”.

El tret de sortida de la Festa Major de Caldes el donarà el pregó, que enguany serà protagonitzat per Blai Ciurana i Abellí, pianista, campanòleg i campaner. En acabar, es durà a terme el Ball de Gala de La Faràndula amb gegants, gegantons i capgrossos. Pel que fa a la programació musical, destaquen les actuacions de grups musicals com Els Catarres, Músics al Carrer, Al·èrgiques al Pòl·len, Fugados de Alcatraz o el Pony Pisador. També hi haurà un espai pels concerts de banda, com l’Orquestra Internacional Maravella o l’Orquestra Selvatana.

Una de les propostes artístiques més esperades és el 21è Concurs de Pintura Ràpida que es farà el 27 de juliol, al Casino Municipal. Les obres seran exposades al mateix espai, fins a l’11 d’agost. A banda, també es fomentarà la creativitat en altres iniciatives com la pintada d’asfalt al carrer o l’estrena de l’obra ’Fot el camp’, interpretada per la formació local Grup Carisma Teatre.

Pel que fa a la programació infantil i juvenil, la festa acollirà una fira d’atraccions a la rambla d’en Rufí, tallers infantils al parc de la Font de la Vaca, jocs i inflables, una cercavila infantil, un torneig de rummikub així com un espectacle infantil a càrrec dels Germans Cartoon, i una festa d’aigua amb inflables a la piscina municipal.

Festa inclusiva

Durant la celebració, l’Ajuntament de Caldes de Malavella instal·larà el dia 1 i el 4 d’agost un Punt Lila al recinte de la zona firal, on es faran els concerts principals i on és probable que s’aglomeri més gent. El Punt Lila és un espai d’informació, sensibilització i atenció envers les violències masclistes i LGTBIfòbiques. S’hi pot apropar qualsevol persona, independentment de l’edat i el gènere, per consultar qualsevol dubte sobre el tema o donar avís d’una possible agressió.

D’altra banda, la zona firal comptarà amb una iniciativa que porta el nom de Fira Sense Soroll, pensada perquè la gent amb sensibilitat auditiva tingui un espai de tranquil·litat.

Finalment, la piscina municipal estarà oberta en l’horari habitual, però a més, també s’hi podrà accedir el 27 de juliol en horari nocturn, de 21 h a la mitjanit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLICIAL

Detingudes cinc persones a Mataró per estafar mitjançant ’smishing’

Mataró
ciència

La URV inaugura un estabulari d’alta seguretat valorat en 1,7 milions d’euros

Tarragona
SEGURETAT

Elena inaugura la comissaria “crucial i estratègica” dels Mossos

LA JONQUERA
societat

El Consell Comarcal de la Selva fa una bona valoració del primer any

santa col0ma de farners
Urbanisme

Amplien l’aparcament provisional sobre la llosa de la via a Vilafranca

Vilafranca del Penedès
societat

Frit Ravich llança el seu nou snack fornejat amb base de llentia

maçanet de la selva
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona