Societat

El Terracotta Museu presenta la instal·lació artística ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

En la seva voluntat de promoure la ceràmica artística, el Terracotta Museu i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal inauguren aquest divendres 19 de juliol, a 2/4 de 8, la instal·lació ceràmica Contingent del reconegut ceramista Lluís Xifra, a l’espai La Peixera. En aquesta mostra es podrà contemplar una espectacular instal·lació artística de peces cilíndriques, fetes al torn, amb les que l’artista omple completament l’espai expositiu.

Segons explica el mateix ceramista, aquesta instal·lació neix de l’accident dins de la repetició. Un petit descuit a l’hora d’aixecar una peça al torn crea una deformació no volguda on aquell instant de distracció queda reflectit. Un gest irrepetible que dona lloc a una peça única. Lluís Xifra intenta replicar aquell gest irrepetible una vegada i una altra, i lentament va creant un conjunt de peces singulars que s’uneixen per crear una única obra de grans dimensions. Així doncs, l’artista intenta replicar el gest més d’un miler de cops, i cada cop que ho fa crea allò que l’artista anomena una «cèl·lula» amb caràcter propi i que, col·locades una al costat de l’altre, formen un únic organisme que, tot i ser estàtic, en la mirada de l’espectador resulta estar viu i en moviment.

La idea embrionària de Contingent té més de vint anys, sorgeix de la voluntat de donar valor artístic a la repetició, una constant en la seva obra. Aquest projecte va començar a prendre forma el 2016, en la producció en sèrie on explora la diferència des de la puresa artesanal, quan Xifra accepta la coautoria dels elements i la dialèctica amb la realitat, i dona lloc a un efecte orgànic en el tumult. La resta de peces exposades també neixen de la repetició al torn i de la intenció contestatària. Mamen de la tradició, d’un broc o el bec d’un sitrell, peces utilitàries i quotidianes que des de la nova visió de l’artista seran tentacles d’un cos únic.

Contingent es podrà visitar a l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu, la sala d’exposicions comissariada per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, des d’aquest mateix divendres, 19 de juliol, fins al 13 d’octubre de 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida