Societat

Compte enrere pel Concurs de Focs d’Artifici que arrenca dimarts

Blanes ja ha iniciat el compte enrere perquè comenci el 52è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes, que se celebrarà del 23 al 27 de juliol. Dimarts que ve es donarà el tret de sortida amb el dispar de la primera de les cinc pirotècnies que concorren enguany.

El que es pot considerar com el tret de sortida oficial del certamen l’ha constituït la seva presentació als membres del Jurat Popular, en un acte celebrat a la Sala de Plens ahir al vespre. Els efectes pirotècnics es llençaran cadascun dels cinc dies des de la Roca i la platja de Sa Palomera, a 2/4 d’11 de la nit, mentre que els espectadors solen ocupar tota la franja litoral, tant al costat que dóna al Port, com a l’altra banda del Passeig de S’Abanell, als Pins.

Cada nit presenciaran els focs de Blanes milers de persones, especialment les dues darreres jornades, que coincidiran amb un divendres i un dissabte. En l’actualitat el festival pirotècnic gaudeix d’un prestigi a nivell europeu contrastat per les pirotècniques participants. Aquest 2024 participen dues empreses estrangeres (d’Itàlia i França), així com tres de l’estat espanyol, una de les quals és de València.

La presentació d’ahir al vespre la va encapçalar l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, acompanyat del tinent d’alcalde de Fires i Festes i des de fa molts anys membre de la Comissió Tècnica, Quique Pérez. La resta de membres de la comissió també van participar-hi.

El concurs atorga dos primers premis amb dotació econòmica, i per triar les empreses que se’ls enduran es fa amb les votacions dels membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular. Aquesta fórmula la valoren de manera molt positiva els professionals de les empreses pirotècniques, ja que entenen que els seus espectacles tenen un component popular indiscutible, però també cal que es puguin valorar les novetats i les elaborades composicions que dissenyen per lluir al cel.

Un total de 50 persones s’encarregaran de destriar les puntuacions, sumant als membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular: 7 integrants al primer ens i 43 al segon. Cadascun d’ells i elles hauran de qualificar els espectacles en base a les valoracions de cinc aspectes: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes, si el foc aquàtic s’ha efectuat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.

El veredicte, la suma de votacions, s’emetrà durant un acte obert al públic que tindrà lloc el diumenge 28 de juliol a les 12 del migdia al Teatre de Blanes, l’endemà que s’hagi fet el darrer dispar. Es tracta d’un acte que sol aixecar força expectació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Concentració veïnal contra el volum de taxis, busos i VTC turístics cap al Park Güell

Barcelona

Un estudi constata que l’activitat física guiada a la natura millora l’estat d’ànim

GIRONA
societat

Creixen un 28% les agressions contra el col·lectiu LGTBI en un any

barcelona

El projecte de regeneració del nucli antic situa l’espai d’atenció a la seu del COAC

OLOT
salut

El nou cribratge detecta el primer nadó amb hiperplàsia suprarenal

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’alerta per nits tòrrides

Barcelona

Lloret de Mar prohibeix fumar a totes les seves platges

LLORET DE MAR
salut

L’Hospital del Mar mou l’úter a una pacient per preservar-li la fertilitat

Barcelona

Compte enrere pel Concurs de Focs d’Artifici que arrenca dimarts

BLANES