Societat

societat

Creixen un 28% les agressions contra el col·lectiu LGTBI en un any

L’Observatori Contra l’LGTBI-fòbia ha registrat 303 incidències per situacions discriminatòries a Catalunya el 2023, un 27,8% més que l’any anterior, quan se’n van detectar 237. Així ho confirma el darrer informe sobre l’estat de l’LGTBI-fòbia elaborat per l’Observatori, que indica, segons informa l’ACN, que, per col·lectius, els homes gais són els que reporten més incidents, 145 del total (63%). Els segueixen les dones trans, amb 39 casos (17%); els homes trans, amb 11 casos (4,8%); les persones no binàries, amb 8 casos (3,5%), i les persones bisexuals (2,2%%). Gairebé la meitat de les incidències es van registrar a l’espai públic (47,8%), seguit de l’espai privat de concurrència pública (26,2%), l’espai virtual (14,3%) i l’espai privat (11,6%).

Durant el 2023 la majoria d’agressions van ser verbals, representant el 25,5% del total d’incidències (77 casos). Això inclou insults, comentaris despectius i altres formes de violència verbal dirigides a persones LGTBI+. El 24,8% de les incidències registrades estan vinculades a l’indicador d’odi i exaltació (75 casos). Es tracta de discriminacions que impliquen manifestacions públiques o privades de sentiment d’odi cap al col·lectiu LGTBI+, sovint amb la intenció de promoure la discriminació i l’hostilitat.

Les agressions físiques van representar un 23,5% del total d’incidències, amb 71 casos, 12 més que el 2022. Es tracta d’una quarta part de tots els incidents registrats i es refereixen a fets de violència física directa per motius d’orientació sexual, d’identitat o d’expressió de gènere. El 2022 les agressions físiques van suposar el tipus de discriminació més registrat, amb 59 casos (24,9%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Construiran 271 habitatges protegits més al Parc de l’Alba

Cerdanyola

Acrediten el Trueta per al tractament quirúrgic del càncer d’ovari avançat

GIRONA
societat

L’exdona de Mainat afirma que “no el volia mort” i que va intentar salvar-lo

Barcelona
Societat

Concentració veïnal contra el volum de taxis, busos i VTC turístics cap al Park Güell

Barcelona

Un estudi constata que l’activitat física guiada a la natura millora l’estat d’ànim

GIRONA
societat

Creixen un 28% les agressions contra el col·lectiu LGTBI en un any

barcelona

El projecte de regeneració del nucli antic situa l’espai d’atenció a la seu del COAC

OLOT
salut

El nou cribratge detecta el primer nadó amb hiperplàsia suprarenal

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’alerta per nits tòrrides

Barcelona