Societat

GIRONA

Un bloc de set pisos al parc Jordi Vilamitjana

L’Ajuntament de Girona preveu que es construeixi un edifici de set plantes a l’actual parc Jordi Vilamitjana, al sector de Mas Masó, al barri de Can Gibert del Pla. L’edificació del bloc residencial forma part del desenvolupament urbanístic del sector del futur campus de salut i el nou hospital Josep Trueta. La planificació municipal ha topat amb queixes de les associacions de veïns més properes.

El ple del 10 de juny va aprovar, de manera inicial, la modificació del pla general –la n. 83– per facilitar la implementació del campus i del nou hospital. El període d’al·legacions està obert fins a finals de la setmana que ve, però dues associacions veïnals posen el crit al cel. “Eliminen un parc i l’expropien al barri”, afirma el secretari de l’associació de Can Gibert, Josep Maria Dalmau.

Dalmau assenyala que l’opció triada per l’Ajuntament per compensar les expropiacions dels titulars dels terrenys del sector va en detriment del barri. No veu cap benefici en el fet que l’edifici tingui “347 habitatges, incloent-hi 150 de lloguer social”, afirma. El futur creixement ajudarà a “densificar el barri, que ja és el de més densitat de la ciutat”. Jordi Vilamitjana i Pujol, mort el 2014, va ser filòleg, escriptor i professor de l’institut Santa Eugènia.

Economia i habitatge

En canvi, l’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, sosté que la construcció del bloc en l’esmentat parc forma part del desenvolupament de tot el sector, a tocar del terme de Salt, i que a llarg termini és una operació beneficiosa. “El fet que hi hagi uns baixos comercials i espais socials en un edifici d’un entorn sanitari desenvoluparà el sector en l’àmbit econòmic i en habitatge”, afirma la regidora de Transformació Urbana de Girona, Cristina Andreu (Guanyem). L’edifici s’elevarà fins a set pisos d’acord amb tot aquell àmbit, hi afegeix la regidora.

En principi, l’Ajuntament farà una permuta de terrenys: expropiarà l’àmbit afectat pel Trueta als seus amos i els cedirà els sols del parc Jordi Vilamitjana, que passaran a ser d’ús residencial. S’hi preveu construir una promoció d’habitatges de protecció oficial (HPO) semblant a la que ja s’està fent també a Mas Masó, a prop del centre d’atenció de primària de Can Gibert, i a les dues de Domeny, recorda Andreu.

A tocar de Can Gibert, hi ha el barri de Santa Eugènia de Ter, on el descontentament és evident. “No veiem motius profunds per fer aquest edifici”, afirma el president de l’associació eugenienca, Reinald Roca, que troba incongruent que es vinculi el desenvolupament del Trueta amb la construcció de 370 habitatges, el 40% de protecció oficial. Hi afegeix que a Salt ja s’hi faran molts pisos i considera que no s’ha valorat prou bé “la repercussió social i econòmica” en uns barris d’alta densitat de població.

Les dues associacions de veïns han convocat una roda de premsa per ampliar la seva posició dilluns al matí a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.