Societat

societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

Salut demana trucar només per emergències al 061, afectat per

Una incidència tecnològica a nivell global està afectant l’Aeroport del Prat, el 061, diversos hospitals, entitats bancàries i Correus, entre d’altres empreses i serveis.

El secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del govern, Marc Realp, ha explicat en declaracions a RAC 1 i TV3 que la causa de la incidència és l’actualització de la plataforma de ciberseguretat CrowdStrike, que ha fet un proveïdor mundial nord-americà i que hauria resultat incompatible amb el sistema Windows.

Aena està anunciant a través de les xarxes les afectacions provocades per la “caiguda global del sistema informàtic” que està afectant els vols dels diversos aeroports, com el de Barcelona, que ja acumula retards tant en l’arribada com en la sortida. De fet, ja a les 9h, diversos vols marcaven retards en les pantalles informatives. Amb tot, les principals afectacions afecten la facturació de maletes i els punts d’informació. Mentre dura l’afectació, Aena ha informat que les operacions s’estan fent de forma manual. Per això algunes companyies, com Ryanair , han aconsellat als seus passatgers que vagin a l’aeroport “com a mínim 3 hores abans” per poder fer el chek-in.

L’Aeroport del Prat té previstes aquest divendres 1.047 operacions, entre aterratges i enlairaments.

Des de la Generalitat es treballa per intentar minimitzar la incidència, sobretot en l’àmbit de la salut i la intranet de la Generalitat i solucionar-la el més aviat possible. De fet, el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital ha assegurat que han trobat una solució temporal per restablir els sistemes afectats, que ha pronosticat tornarà a funcionar en unes hores, ja que en un principi se soluciona amb la reiniciació dels equips.

El departament de Salut i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) demana als ciutadans que només utilitzin aquest telèfon per emergències sanitàries. Per urgències es demana trucar al 112 i s’informa que els dubtes i consultes sobre salut que normalment atén el 061 s’atendran i resoldran un cop es restableixi el servei en la seva totalitat. A més, la incidència afecta diversos hospitals i clíniques, com l’Hospital de Bellvitge, Sant Joan de Déu, el Consorci Sanitari de Terrassa, l’Hospital de Granollers, el banc de sang i teixits o l’Institut Guttmann. Segons ha explicat Realp, els ordinadors de taula de molts treballadors no funcionen i això està provocant problemes per poder atendre els usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Terrassa dobla el pressupost per netejar grafits i arriba als 100.000 euros

Terrassa
societat

La Diputació de Girona regula els contractes del món artístic

girona
MEDI AMBIENT

L’àmbit metropolità del Llobregat, hàbitat de 336 espècies protegides

Barcelona
societat

S’intensificaran els controls a motoristes per l’increment d’accidents

girona
Tecnologia

Una incidència informàtica afecta transports, comunicacions i negocis arreu del món

Barcelona

Una incidència tecnològica afecta el funcionament del telèfon 061 Salut Respon

Barcelona
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona

El vehicle privat, l’única opció

Barcelona
GIRONA

Un bloc de set pisos al parc Jordi Vilamitjana

girona