Societat

societat

La Diputació de Girona blinda els contractes del món artístic davant situacions imprevistes

La Diputació de Girona ha donat llum verda a les condicions generals de contractació dels serveis de representació teatral i actuació musical amb el propòsit de regular les relacions amb els artistes, grups o companyies, i donar-los cobertura en cas que hi hagi una eventualitat o situació imprevista. Aquestes condicions són replicables i qualsevol ajuntament o ens local també les pot aprofitar i aplicar al seu propi àmbit, sigui per a la majoria d’espectacles que programa per la festa major o bé per a circuits permanents de concerts i teatres municipals.

Tot i que la Diputació de Girona ja havia validat un primer document a finals del 2023, en la darrera sessió ordinària del Ple se n’ha aprovat un altre, més complet, després d’haver mantingut un diàleg intens amb els diferents agents del sector cultural. En aquest sentit, el diputat de Compra Pública, Joan Plana, assenyala que “aquestes condicions generals omplen un buit que, fins ara, no estava suficientment ben regulat. Amb la seva aprovació, des de la Diputació de Girona, ens assegurem que les companyies de teatre i els grups musicals puguin actuar amb la tranquil·litat que es respecten tots els seus drets”.

Fins ara, els diferents actors del món cultural disposaven de condicions particulars, amb regulacions parcials i que no preveien ni recollien les especificitats que reclama una administració pública. Aquest fet es va constatar especialment durant la pandèmia, amb la suspensió sobtada de molts espectacles. L’aprovació per part del Congrés dels Diputats del Reial decret llei 17/2020, de 5 de maig, pel qual s’aprovaven mesures de suport al sector cultural i de caràcter tributari per fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid, va ser una mesura per donar suport al sector.

Aquesta norma, que afectava els contractes de representació artística i d’espectacles subscrits per administracions, regulava un règim d’indemnitzacions a favor del món artístic i cultural en casos de modificació o suspensió dels espectacles com a conseqüència de les restriccions imposades durant la pandèmia.

Ara, les condicions generals de contractació dels serveis de representació teatral i actuació musical de la Diputació de Girona regulen les obligacions de les parts, el pagament del preu, la difusió de l’activitat, els drets de propietat intel·lectual i de protecció de dades personals així com el compliment del contracte i la regulació dels casos de suspensió de l’activitat.

D’aquesta manera, qualsevol administració que aprovi aquestes condicions generals donarà estabilitat i confiança als artistes, que estaran jurídicament coberts davant de qualsevol imponderable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres
tradicions

La Mercè 2024 tindrà pregonera i un novedós ‘videocartell’

barcelona
educació

Educació rep 3.516 reclamacions per les adjudicacions de docents

barcelona
MEDI AMBIENT

El parc natural dels Ports es prepara per reintroduir el voltor negre a l’entorn

Roquetes
societat

Junts presenta una moció per ampliar les places de la llar d’infants la Farigola

vilablareix
societat

Reactiven el protocol de calor per fer front a les altes temperatures

olot