Societat

societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

L’Ajuntament de Blanes treballarà perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic. Així es va aprovar a l’últim ple municipal, celebrat aquest dijous al vespre. La proposta va ser presentada pel grup municipal de Blanes En Comú Podem, i va comptar amb el recolzament de totes les forces polítiques, tret de la CUP, que va votar en contra.

En concret, la idea és que l’Ajuntament de Blanes inclogui en l’ordenança de foment i impuls a l’activitat econòmica la bonificació de l’IBI dels hivernacles. Aquesta, seria del 50% pels hivernacles d’activitats agrícoles actives, i d’un 100% dels hivernacles d’activitats agrícoles actives que utilitzin materials sostenibles, ja siguin d’origen reciclat, o bé que garanteixi la seva biodegrabilitat.

Aquesta mesura es troba dins el marc de treball que fa l’Ajuntament de Blanes per a protegir i promocionar el sector agrícola, “necessari per a l’equilibri econòmic, productiu i l’autosuficiència alimentària de Blanes i el seu entorn”. Per aquest motiu, des del sector de l’agricultura s’ha traslladat la petició perquè es bonifiqui l’IBI dels hivernacles, donat que la seva construcció i volum com a construcció suposa un increment dels costos en l’impost, que és de competència municipal. D’altra banda, també s’ha tingut en consideració els hivernacles permeten allargar les temporades, augmentar la productivitat del sòl i millorar la competitivitat del sector.

En paral·lel, durant el ple municipal també es va aprovar un acord per resoldre la reclamació presentada contra el consistori blanenc per danys patits a conseqüència d’una caiguda a una vorera i es va dur a debat una altra moció presentada per BECP per revertir la decisió de l’ICS de no cobrir substitucions, que va prosperar amb el recolzament de tothom, tret de d’ERC, que es va abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb intel·ligència artificial

GIRONA

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona
societat

Amplien la zona verda d’aparcament de diversos sectors amb 80 places

salt
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres