Societat

societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

L’Ajuntament d’Arbúcies ha aconseguit aquesta mes aturar “sine die” un nou desnonament d’un edifici en el qual hi ha 11 habitatges amb famílies amb menors d’edat i persones grans. Amb aquest, ja són una setantena de casos en els quals el consistori ha actuat des que el 2015 la població es va declarar Vila Lliure de Desnonaments.

Segons ha explicat el regidor d’Habitatge a través d’un comunicat, Jaume Salmeron, s’ha pogut frenar el desallotjament i aconseguir que sigui “sine die”. “El protocol municipal funciona molt bé. La bona coordinació entre habitatge, serveis socials i jutjat de pau és clau per garantir que les persones afectades es puguin quedar a casa seva”, exposa Salmeron.

El regidor d’Habitatge recorda que en els últims 10 anys, des d’aquesta àrea, s’ha actuat en uns 70 desnonaments, en alguns casos es va fer dació de pagament, és a dir, la família que es vol desnonar entrega les claus de l’habitatge al banc i no han d’abonar el deute que tenien pendent. En d’altres casos, es va fer dació de pagament però amb lloguer social, de manera que els afectats entregaven les claus però es podien quedar a l’habitatge pagant un lloguer adaptat a la seva situació socioeconòmica. O bé, es tractava de persones que estaven de lloguer i que no podien afrontar el pagament de la quantitat que se’ls requeria. En aquests casos, el consistori va aconseguir que els condonessin el deute pendent i que els reubiquessin en un altre habitatge, propietat del mateix banc.

Fa quatre anys, el consistori arbucienc va posar en marxa una campanya de captació d’habitatges buits per tal de poder oferir a col·lectius vulnerables com joves, famílies i persones grans un habitatge digne i a un preu assequible. La campanya consisteix en què qualsevol propietari d’un pis a Arbúcies, el pugui cedir a la Borsa Municipal d’Habitatge. Des que es va posar en funcionament, l’Ajuntament disposa de nou habitatges que s’han cedit a joves i dos per a famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona
societat

Amplien la zona verda d’aparcament de diversos sectors amb 80 places

salt
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona