Societat

GIRONA

Les obres a la plaça d’Espanya començaran el 2025, diu Salellas

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas (Guanyem), ha afirmat que les obres de reforma de la plaça d’Espanya començaran l’any que ve. Aquesta és la previsió de l’Ajuntament i de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), afirma Salellas. “El 2025 serà l’any de l’inici d’obres”, avança.

L’àmbit de la plaça d’Espanya és de 13.400 metres quadrats. L’Estat va iniciar l’any passat les expropiacions de finques per poder executar les obres, que costaran 2,1 milions i que assumirà l’operador del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La plaça és un desert urbà des del 2018, quan l’estació d’autobusos va traslladar-se al subsol de l’estació de tren.

Salellas ha assenyalat que a la primavera representants de l’Ajuntament de Girona han mantingut un parell de trobades amb responsables d’Adif per acabar de tancar alguns detalls: “Ells tenen el pressupost i la voluntat d’engegar les obres de la nova plaça.” El document hauria d’aclarir, entre moltes altres coses, la titularitat de terrenys d’una àrea que inclou l’estació de mercaderies i zones del Mas Gri i el Parc Central. Per exemple, la plaça Poeta Marquina encara és d’Adif, cosa que fa que el bar Núria tingui la concessió caducada des el setembre del 2003, entre altres assumptes pendents de ser regularitzats.

El carrer Bailén

El projecte de l’Ajuntament de Girona –i que Adif dona per bo– és que la plaça sigui un espai diàfan i, en principi, la previsió és que el carrer Bailén sigui només per a serveis i perquè veïns i veïnes puguin accedir als guals. A més, s’eliminarà el gir a l’esquerra al carrer Barcelona cap a l’estació, a l’altura del carrer de Tomàs de Lorenzana.

Des que va ser investit alcalde l’any passat, Salellas ha parlat amb dos subdelegats del govern espanyol a Girona, Albert Bramon i l’exregidor gironí Pere Parramon. Amb tots dos –diu– ha parlat de la plaça. El setembre de l’any passat, en el balanç dels primers cent dies del tripartit, que formen Guanyem, Junts i ERC, Salellas va afirmar que l’Estat desatenia Girona. El dirigent de Guanyem es va absentar de la presa de possessió del subdelegat Parramon, el 21 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia