Societat

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha presidit aquest dissabte l’acte de presentació institucional del renovat edifici museogràfic de l’Arqueoparc Coves de Serinyà, que aquest mes de juliol s’ha reobert al públic després del tancament l’any 2019 per obres de millora. L’acte, en el qual s’ha mostrat el nou espai i també s’ha visitat el jaciment, ha comptat amb l’assistència de més d’un centenar de persones. Nadal ha destacat que “hem de crear un interès creixent per aquest Arqueoparc, en benefici d’una identitat cultural més que mil·lenària i que arriba fins avui perquè no podem renunciar a cap fracció d’any de la nostra història”. En aquest sentit, el conseller ha subratllat que l’Arqueoparc de les Coves de Serinyà “és un equipament nacional de gran importància”. Per la seva banda, Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany -qui gestiona l’eqiupament-, ha exposat que “un cop acabades les obres de modernització de l’espai i amb la nova museografia el repte serà treballar conjuntament amb els altres dos propietaris de l’Arqueoparc per tal de rellançar aquesta instal·lació, que té un potencial molt gran”.

Finalment, l’alcalde de Banyoles s i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer ha explicat que “després d’anys d’esforços podem tornar a disposar d’aquest equipament a ple rendiment, l’Arqueoparc serà un nou atractiu per a la comarca i la demarcació de Girona, i és que estem parlant d’un espai que permet conèixer els nostres orígens”, mentre que Sergi Planagumà, alcalde de Serinyà ha manifestat que “pel municipi de Serinyà com per la comarca aquesta obertura és una molt bona notícia perquè no només recuperem i posem en relleu un equipament, sinó que també perquè les coves de Serinyà són un dels bressols de la història del nostre territori i de la nostra humanitat i amb aquesta reobertura les posem a disposició de tothom un altre cop”. “Ho fem, a més en un centre renovat i a l’alçada del que volem aspirar”, ha afegit Planagumà.

L’acte també ha comptat amb la presència de la Sra. Anna Torrentà, delegada del Govern a Girona.

Forta inversió

El projecte de remodelació de l’equipament es va iniciar l’any 2019, tot i que durant els darrers 3 anys s’han fer obertures puntuals els mesos d’estiu. Finalment el projecte ha tingut un cost de 211.465,88 euros, finançats a través del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (96.471 euros) i la Diputació de Girona (19.000 euros). El seu desplegament ha comptat amb l’assessorament d’una comissió assessora d’experts en matèria prehistòrica creada amb aquesta finalitat, entre els quals hi ha membres del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i la Universitat de Girona (UdG).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona