Societat

La importància d’estudiar un Executive MBA

Avui en dia, les empreses valoren cada cop més els professionals ben formats i amb habilitats avançades en gestió i lideratge.

La decisió de contractació sovint s’inclina cap a candidats que posseeixen una formació sòlida i rellevant, com ara la que s’obté a través d’un Executive MBA.

Aquest tipus de programa no només proporciona coneixements profunds en àrees crítiques de negoci com estratègia, finances i lideratge, sinó que també equipa els professionals amb eines pràctiques per afrontar desafiaments contemporanis.
Un Executive MBA no només millora les capacitats individuals, sinó que també enforteix la capacitat de contribuir de manera significativa a l’èxit i la innovació dins de qualsevol organització moderna.

Un Executive MBA (EMBA) és un programa de postgrau dissenyat per a professionals amb experiència que busquen desenvolupar les seves habilitats de lideratge i gestió, ampliar el seu coneixement del món empresarial i accelerar el seu progrés professional. Estudiar un Executive MBA ofereix nombrosos avantatges, i el més important, aquests els reben tant l’alumne que fa l’Executive MBA com l’empresa que contracta algú que ha realitzat l’Executive MBA.

Formar-se és, avui dia, la millor arma que té el professional per destacar. Fer un màster a Barcelona o a qualsevol altra ciutat és un plus al currículum, i si aquest màster està ben posicionat al QS Executive MBA Ranking, com l’Executive MBA de la UPF Barcelona School of Management, encara tindrà més importància i pes en la valoració que farà l’empresa. És a dir, pot ser un punt decisiu perquè el candidat sigui l’elegit per al lloc al qual opta.

Beneficis d’estudiar un Executive MBA:

Vegem quins avantatges i beneficis té estudiar un Executive MBA, i ho veurem en dues vessants, els avantatges que suposa per al professional, i els avantatges que suposa per a l’empresa que contracta aquest professional que ha fet un Executive MBA.

Avantatges per al professional

Desenvolupar habilitats de lideratge i gestió a un alt nivell: L’Executive MBA permet adquirir les eines necessàries per prendre decisions estratègiques, gestionar equips de manera efectiva i liderar organitzacions amb èxit.

Ampliar el coneixement del món empresarial: Aquest tipus de programa ofereix una visió completa de totes les àrees funcionals d’una empresa, des de les finances i el màrqueting fins a la producció i els recursos humans.

Enfortir la xarxa de contactes: A l’estudiar un Executive MBA, l’alumne tindrà l’oportunitat d’interactuar amb altres professionals experimentats, cosa que ajudarà a ampliar la seva xarxa de contactes i crear noves oportunitats professionals.

Accelerar el progrés professional: Un Executive MBA pot ajudar a créixer en la carrera professional o a canviar de sector. Les empreses valoren molt els professionals amb aquest tipus de formació, ja que estan preparats per assumir rols de més responsabilitat.

Millorar les perspectives de salari: Els professionals amb un Executive MBA solen tenir ingressos més alts que aquells que no el tenen.

Quin impacte genera formar els treballadors d’una empresa amb un Executive MBA?

Desenvolupar el talent intern: Un Executive MBA pot ser una eina eficaç per a les empreses que volen desenvolupar el talent dels seus empleats i preparar-los per assumir rols de lideratge.

Millorar la competitivitat: Les empreses amb empleats qualificats amb un Executive MBA estan millor posicionades per competir en el mercat global.

Fomentar la innovació: Aquest tipus de programa pot ajudar les empreses a desenvolupar una cultura d’innovació i a crear nous productes i serveis.

Millorar la presa de decisions: Els coneixements i les habilitats adquirides en un Executive MBA poden ajudar les empreses a prendre millors decisions estratègiques.

Diferències entre un Executive MBA i un MBA

L’Executive MBA (EMBA) i l’MBA tradicional tenen diferències significatives principalment en el seu enfocament, audiència i estructura. Vegem algunes de les diferències que existeixen entre ells:

Públic objectiu: mentre un Executive MBA està pensat per a professionals amb experiència laboral significativa, un MBA està pensat per a professionals amb menys experiència laboral.

Format del programa: l’Executive MBA sol ser a temps parcial, amb classes nocturnes, caps de setmana o mòduls intensius. En canvi, l’MBA requereix, habitualment, una dedicació completa.

Enfocament: L’Executive MBA se centra més en el desenvolupament d’habilitats de lideratge i de gestió, mentre que l’MBA es centra en el desenvolupament de coneixements generals sobre el món empresarial.

Oportunitats de networking: amb un Executive MBA, s’obtindrà una xarxa de contactes especialitzada i selecta. Un MBA, en canvi, donarà una xarxa de contactes amb menys experiència.

En resum, es pot dir que un Executive MBA és la millor opció per a professionals amb experiència, que busquen desenvolupar les seves habilitats de lideratge i gestió, ampliar el seu coneixement del món empresarial i accelerar el seu progrés professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Veïns del centre de Mataró denuncien l’ocupació “insostenible” d’un bloc de pisos

Mataró

L’altra batalla de Navas

Barcelona

La importància d’estudiar un Executive MBA

SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona