Societat

societat

Primera càtedra en intel·ligència artificial aplicada a la diabetis, a la UdG

La Universitat de Girona (UdG), en col·laboració amb la companyia líder en sensors de glucosa en temps real DEXCOM, ha presentat avui la Càtedra UdG-DEXCOM en Aplicació de la Intel·ligència Artificial (IA) en Diabetis. La iniciativa està destinada a transformar el camp del tractament i maneig de la diabetis a través de la intel·ligència artificial. Aquest esforç conjunt no només busca avançar en la medicina i la tecnologia sinó també fer aquestes innovacions accessibles i comprensibles per a la població general i els professionals sanitaris.

L’objectiu general del projecte és poder dotar d’una major qualitat de vida a tots els pacients de diabetis, tant de tipus 1 com de tipus 2, i millorar la presa de decisions clíniques i la qualitat d’atenció al pacient. L’aplicació d’eines d’IA pot ajudar els pacients a què la seva autogestió de la malaltia sigui molt més senzilla i còmoda. Es busca que aquestes eines facilitin la detecció en temps real de diferents escenaris de control glucèmic i poder oferir models personalitzats per anticipar esdeveniments adversos com les hipoglucèmies. Així mateix, l’aplicació de la visió per ordinador pot facilitar la detecció més primerenca i una eficaç monitoratge de la malaltia i les seves possibles complicacions.

DEXCOM, líder en el desenvolupament de sensors de glucosa en temps real, aposta per aquesta Càtedra, pionera en la col·laboració publicoprivada per impulsar el talent universitari, la recerca i la implementació de la intel·ligència artificial en la millora de la qualitat de vida de les persones amb diabetis. Un equip de professionals de DEXCOM participarà activament en totes les activitats del projecte, brindant assessorament i suport a la Universitat de Girona amb la seva vasta experiència i coneixement en IA i tecnologia per a la gestió de la diabetis.

Per la seva banda, la UdG, impulsarà aquest projecte amb la participació de quatre grups de recerca coordinats per Josep Vehí, el director de la càtedra.

La Càtedra, que compta amb un pressupost d’1,2 milions d’euros fins al desembre de 2026, s’emmarca dins de l’Estratègia Nacional d’Intel·ligència Artificial (ENIA) i l’agenda Espanya Digital 2026 així com el Pla de Transformació, Recuperació i Resiliència impulsat pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació ha ajudat a digitalitzar més de 700 pimes en setze mesos

girona
Societat

L’Ajuntament de Tortosa acusa Junts “d’instrumentalitzar” els Abanderats

Tortosa
Societat

La Paeria promou el lloguer social de pisos buits

Lleida
Societat

Obliguen l’Ajuntament del Vendrell a donar assistència a una colònia de gats d’un terreny privat

El Vendrell
Infraestructures i serveis

Transports destina 16,7 milions a la conservació de les carreteres de Lleida

Lleida
societat

Rebutgen “l’operació especulativa” lligada al Campus de Salut

girona
Societat

Promouen la igualtat i la no discriminació al transport públic

Barcelona
societat

Primera càtedra en intel·ligència artificial aplicada a la diabetis, a la UdG

girona
societat

Intensifiquen els controls a conductors amb testos de drogues

la jonquera