Societat

Societat

L’Ajuntament de Tortosa acusa Junts “d’instrumentalitzar” els Abanderats

L’entitat nega estar “polititzada”

Reivindica que sempre han sigut els encarregats de tancar la Festa

L’Algaravia de la Festa que havia de tancar la 27a edició del Renaixement de Tortosa, aquest diumenge, passada la mitjanit, va acabar amb crits i xiulets del públic i l’empipament de les entitats culturals que havien d’actuar a la plaça de l’Absis. L’Ajuntament de Tortosa ha reprovat “els fets lamentables” i “la imatge vergonyosa” que s’ha produït al final de la festa. L’alcalde Jordi Jordan ha explicat a l’ACN que la situació es va generar quan els Abanderats van allargar el “temps acordat” de la primera actuació. Mentre que el govern municipal ha acusat el grup de Junts per Tortosa de “polititzar i instrumentalitzar” aquesta entitat de cultura popular “per rebentar” la Festa i “dividir a la ciutadania”, des dels Abanderats defensen que van reivindicar fer la darrera actuació del Renaixement perquè sempre han tingut aquest paper i és una actuació molt esperada pel públic. El grup municipal de Junts per Tortosa creu, en canvi, que el govern municipal és qui “polititza” els Abanderats quan “s’elimina” l’acte final del grup del programa oficial del Renaixement, “sense motiu ni justificació”, o quan es fa servir la polèmica generada en les actuacions finals per atacar el principal grup de l’oposició.

Segons Jordan, el consistori “va atendre la petició de diverses entitats” perquè passada la mitjanit, i un cop fet l’acte de cloenda de la Festa del Renaixement, amb el simbòlic tancament de portes, es continués amb l’Algaravia de la Festa a la plaça de l’Absis. El consistori va fer un anunci d’aquest acte fora del programa on es podria veure les últimes actuacions breus diversos grups de cultura popular i recreació. Segons ha detallat el batlle, els organitzadors i les entitats van acordar l’ordre i els temps d’actuació. En concret, els Abanderats de Tortosa actuaven primers i durant 15 minuts, seguidament tenien 6 minuts el Ball dels cavallets al so dels Gaiters de l’Aguilot, Va de Vent, l’Ordre de l’Atxa, o els Joglars d’Ebre i havien de tancar l’Algaravia els Abanderats de San Sepolcro amb 15 minuts d’actuació i el Camí a la Cort amb 6 minuts finals. Segons el grup d’Abanderats, la limitació dels 15 minuts de la seva actuació se’ls va comunicar just abans de començar. No la van complir i quan ja s’havia allargat uns 40 minuts, es van produir les queixes de l’organització. En un comunicat emès per l’Ajuntament, l’equip de govern lamenta, a més, que no es tracta d’una actitud nova per part de Junts ja que apunten que “ja va intentar boicotejar les festes de la Cinta del 2023, les festes dels pobles i la Cavalcada de Reis”. Segons el consistori, treballen perquè l’edició de 2025 de la festa sigui de “tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sostenibilitat

Som Energia promou a Mataró el primer projecte d’autoconsum urbà col·lectiu

mataró
urbanisme

Manlleu construirà una ronda al nord per treure el trànsit del centre de la ciutat

Manlleu
societat

La Diputació ha ajudat a digitalitzar més de 700 pimes en setze mesos

girona
Societat

L’Ajuntament de Tortosa acusa Junts “d’instrumentalitzar” els Abanderats

Tortosa
Societat

La Paeria promou el lloguer social de pisos buits

Lleida
Societat

Obliguen l’Ajuntament del Vendrell a donar assistència a una colònia de gats d’un terreny privat

El Vendrell
Infraestructures i serveis

Transports destina 16,7 milions a la conservació de les carreteres de Lleida

Lleida
societat

Rebutgen “l’operació especulativa” lligada al Campus de Salut

girona
Societat

Promouen la igualtat i la no discriminació al transport públic

Barcelona