Societat

salut

Reconstrueixen el nervi frènic perquè pacients amb una tetraplegia alta puguin tornar a respirar

Professionals del Institut Guttmann i l’Hospital Germans Trias i Pujol han fet aquesta intervenció en dos pacients per primer cop a Europa

Els pacients amb tetraplegia o lesió medul·lar cervical alta perden la capacitat respiratòria i depenen d’una ventilació mecànica que redueix significativament la seva qualitat i esperança de vida. La implantació d’un marcapassos diafragmàtic per incrementar aquesta autonomia respiratòria i permetre la retirada parcial o completa de la VM resulta efectiva entre un 40% i un 80% dels casos, però no es pot dur a terme si els nervis frènics, transmissors de l’impuls nerviós al diafragma, estan danyats. Ara, per primera vegada a Europa, professionals de l’Institut Guttmann i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol han dut a terme una reconstrucció de nervi frènic en dos pacients amb tetraplegia, amb l’objectiu de recuperar l’activitat diafragmàtica i afavorir la retirada de la VM en un període d’un any.

La ventilació mecànica a través d’una traqueotomia és la teràpia estàndard per a pacients amb tetraplegia després d’una lesió medul·lar per sobre del nivell neurològic C4. El seu ús crònic s’associa amb importants factors que afecten la qualitat de vida, com ara dificultat al parlar, pèrdua d’olfacte o augment de secrecions. A més, els pacients tenen una alta taxa de complicacions mèdiques que redueixen la seva esperança de vida, com pneumònies i col·lapse pulmonar, entre d’altres.

Els dos pacients van ser operats dijous passat. Per a l’operació, l’equip de professionals va comptar amb l’assessorament del doctor Matthew R.Kaufman, que ha fet més de 150 intervencions d’aquest tipus als Estats Units. Les dues operacions es van dur a terme sense incidències i els pacients, que tenen lesions a l’altura de les vèrtebres C1 i C2, es recuperen favorablement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia