Societat

Societat

Mor Jesús Alonso, advocat laborista resident a Manresa

També va escriure diversos assaigs i llibres de poesia

L’advocat manresà Jesús Alonso Burgos ha mort a l’edat de 72 anys després de patir una llarga malaltia. Havia nascut l’any 1952 a Palència (Espanya) i s’havia llicenciat en Dret a la Universitat de Valladolid. Acabats els estudis, va treballar una breu temporada com a crític literari al Diari Regional de Valladolid, i a continuació va traslladar-se a viure a Manresa (1978), on va estar exercint la professió d’advocat. Va enfocar-se en el dret laboral i va col·laborar estretament amb sindicats i protegint els drets dels treballadors. Un dels seus casos més famosos va ser la defensa del sindicalista Josep Ramon Mora de principis dels 80, on gràcies a la seva feina, Mora va ser readmès a l’empresa Lemmerz de Manresa i el cas va crear jurisprudència. L’any 2018, el sindicat CCOO va fer-li un homenatge i el va distingir com un gran professional compromès amb els drets laborals.

La seva professió la va compaginar amb la docència, com a professor de Dret, i amb la seva gran passió, la literatura. Va arribar a publicar nou llibres de poesia, entre ells Escenas de la ciudad celeste (1995) i Estrategias de la usura (2011), amb el que va rebre el premi literari San Juan de la Cruz de Cadis, i més d’una desena d’altres llibres diverses. La seva obra comprenia sobretot estudis de la història social, d’interpretació de textos antics i recerca sobre els mites religiosos i filosòfics de la creació de l’home.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia