Societat

immigració

L’Estat vol agilitzar regulacions i permisos de residència als immigrants

Proposa facilitar l’estada als estudiants superiors o les víctimes d’explotació laboral o de la violència de gènere

La ministra d’Inclusió i Migracions, Elma Saiz, ha presentat a les comunitats autònomes un esborrany del nou reglament de la Llei d’estrangeria, que ja està en audiència pública, i que preveu simplificar els tràmits de les regularitzacions i permisos de residència d’immigrants. La vigília que la tramitació de la nova llei es debati al Congrés de Diputats -el govern no té pas la majoria garantida i depèn del PP o de Junts, hores d’ara- l’executiu ha volgut avançar algunes novetats a les autonomies de la seva proposta de reglament, perquè el PSOE hi té una oposició de les comunitats governades pel PP. Ho ha fet en el marc de la conferència sectorial d’immigració.

Entre altres novetats, es proposa que els estudiants extracomunitaris no hagin de renovar els documents cada any i ho facin per tot el període formatiu. D’altra banda, s’obre la porta a facilitar la legalització de les persones que hagin sigut víctimes d’explotació laboral o de violència de gènere, entre d’altres.

“La política migratòria del govern no consisteix únicament a donar una resposta àgil a les arribades a costes, la política migratòria del govern és transversal, i la que competeix a aquest ministeri està absolutament bolcada en la integració de les persones, un cop arriben aquí, així com a combatre els catastrofismes amb informació veraç”, ha explicat Saiz. Segons l’executiu espanyol, la proposta presentada avui a les comunitats autònomes a la sectorial de migració celebrada a Madrid simplifica l’esquema d’autoritzacions, en redueix la càrrega burocràtica i en dona seguretat jurídica. Es pretén que les persones que venen a Espanya a realitzar estudis superiors no hagin de renovar els seus permisos cada any, sinó que gaudiran d’una autorització que duri el que durin els estudis. També es facilita una via ràpida per poder enllaçar amb una autorització de treball un cop acabats els estudis. D’aquesta manera, els estudiants podran treballar des del primer moment, un cop finalitzats els estudis.

A la carpeta de família, s’aposta per flexibilitzar tots els requisits per accedir a la reagrupació familiar i facilitar el pas d’acreditar que es tenen recursos per acollir el familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia