Societat

La UdG ha acollit el congrés universitari d’Innovació Educativa als Ensenyaments Tècnics

L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona (UdG) ha acollit del 17 a 19 de juliol els 123 assistents de la XXXI edició del Congrés Universitari d’Innovació Educativa als Ensenyaments Tècnics (CUIEET’31). La trobada, organitzada per la Conferència de Directors d’Escoles d’Enginyeria de l’Àmbit Industrial (CDEIAI), té lloc anualment en algun dels centres integrats en aquesta xarxa.

La 31a edició del Congrés CUIEET ha coincidit amb la celebració del 50è aniversari de l’EPS de la UdG, que durant aquest mig segle s’ha convertit en l’espai de Girona de la gestió del coneixement en enginyeria, tecnologia i arquitectura i edificació, compartint-ho per formar i per transformar l’entorn.

En el marc del congrés s’hi han dut a terme conferències plenàries, taules rodones i ponències entorn de tres àrees temàtiques: reflexió sobre la formació en enginyeria, transformació digital i intel·ligència artificial (IA), i experiència i innovació en metodologies docents.

Al llarg de la trobada, els participants han pogut assistir a ponències referents del sector, com el Racing Director de l’escuderia Stake F1, Xavier Pujolar; la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), Núria Salán; o el director de la companyia de comunicació digital Mortensen, Josep M. Ganyet. A més, es van presentar fins a 57 comunicacions en sessions paral·leles i 14 en pòsters.

El CUIEET s’ha consolidat al llarg de les seves edicions com un escenari d’intercanvi d’experiències en innovació educativa a l’àmbit de les enginyeries, amb una menció particular a la branca industrial. En aquest fòrum es comparteixen, any rere any, propostes, interessos i reflexions sobre els processos d’ensenyament i aprenentatge. Entre altres temes, s’hi tracta com fer servir metodologies actives, com incorporar noves tecnologies, com enfortir les relacions amb l’entorn, o com assegurar la formació en competències. A més, el CUIEET serveix com a punt de trobada entre professionals del sector que els permet compartir experiències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia