Societat

Societat

Hauran de desinsectar corrals i tancats de festes amb bous per controlar el virus de la llengua blava

Els veterinaris caldrà que certifiquin que els braus s’han protegit de l’atac de mosquits durant els correbous i no tenen símptomes

El departament d’Acció Climàtica demana als organitzadors de les festes amb bous a les Terres de l’Ebre que desinsectin les instal·lacions, corrals i tancats, on s’allotgen els animals durant les celebracions per evitar l’expansió del virus de la llengua blava. A més, els veterinaris que controlen els correbous hauran de certificar que els braus han estat protegits de l’atac de mosquits i que no presenten símptomes de la malaltia abans de tornar a les seves explotacions d’origen. Aquestes són les indicacions que la delegació del Govern i la direcció territorial d’Acció Climàtica a les Terres de l’Ebre va traslladar en una reunió dilluns als representants polítics dels municipis ebrencs que organitzen festes en bous i de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre després que s’hagi ampliat la zona restringida pel virus a tot el territori català. Es vol donar compliment a les “a les garanties sanitàries” que estableix la normativa estatal per a “animals concentrats a fires, festes, certàmens o altres”, que han d’haver estat a les instal·lacions menys de set dies.“Com administració, ens anticipem i demanem a les entitats organitzadores d’actes taurins el compliment estricte de la normativa per moure animals amb seguretat”, ha apuntat a l’ACN el delegat del govern a l’Ebre, Adam Tomàs. Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha iniciat una campanya de vacunació a totes les ovelles i ovins de Catalunya per tal de minimitzar els efectes adversos d’aquesta malaltia vírica que afecta remugants domèstics i salvatges i que es transmet per la picada d’algunes espècies de mosquit del gènere Culicoides. En cap cas afecta les persones i la carn, la llet i els productes derivats es poden consumir sense problema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia