Societat

Societat

Protesta contra l’agressió a una treballadora a la presó de Mas d’Enric

Un centenar de persones se concentren davant del centre penitenciari de Ponent

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts a les portes del centre penitenciari de Ponent per condemnar l’agressió que va patir diumenge una funcionària lleidatana a mans d’una interna al centre de Mas d’Enric, al Catllar. Pels concentrats els fets van ser un “intentat d’assassinat”, com ja van denunciar els sindicats, mentre que des de Justícia ho qualificava d’agressió. Els concentrats han tornat a demanar la dimissió de la consellera de Justícia i Memòria en funcions, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó. A la protesta també s’ha fet un minut de silenci en record de la Núria, la cuinera de Mas d’Enric que va morir a mans d’un reclús el passat març. El seu assassinat va generar protestes i manifestacions de funcionaris de presons de tot Catalunya per demanar millores en la seguretat i la gestió dels centres penitenciaris i la marxa dels responsables del departament de Justícia.

La darrera agressió a Mas d’Enric es va produir diumenge a tres quarts de dotze del migdia quan la funcionària volia impedir que la reclusa sortís al pati per barallar-se. Segons fonts penitenciaris,la interna va agredir una treballadora arrossegant-la, “asfixiant-la amb un cordill” i arrencant-li cabells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.