Societat

societat

Renoven el fons de solidaritat per ajudar a famílies vulnerables a pagar el rebut de l’aigua

El Consell Comarcal de la Selva i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. En concret, els municipis adscrits són Arbúcies, Maçanet de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Sils i Tossa de Mar. En total, des de l’any 2016 s’han destinat 34.000 euros que han servit per pagar 522 rebuts de l’aigua de 143 famílies del territori. L’import que es disposa aquest any és de 6.000 euros i servirà per garantir el servei d’aigua a totes les persones dels municipis que engloba aquest conveni.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i el Consell Comarcal, i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

D’aquesta manera, la renovació del fons de solidaritat s’ha signat recentment a la seu del Consell Comarcal de la Selva, a càrrec del seu president, Martí Pujals, i de la directora d’Agbar Catalunya Central, Esther Guirado.

En aquest sentit, Pujals ha destacat la importància de signar i revalidar convenis d’aquest tipus com un exercici més d’estar al costat de les persones de la comarca en moments de necessitat. Per la seva part, Guirado ha remarcat el compromís social de la companyia, ja que “impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones. És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. I treballem amb el Consell Comarcal de la Selva per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions”.

La renovació dels fons de solidaritat ha comptat amb l’assistència del responsable de Clients d’Agbar, Ramon Martínez, el Cap de distribució d’Agbar a la Selva, Francesc Casanova, el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Solà, i el cap del departament d’Atenció a les Persones, Joan Busquets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia