Societat

Barcelona viu la seva "nit blanca" amb 50 activitats festives a Montjuïc

Societat

Barcelona ha iniciat a les vuit del vespre la seva primera "nit blanca", una iniciativa municipal que posarà a disposició de la ciutadania mig centenar d'activitats lúdiques i festives gratuïtes, concentrades a la muntanya de Montjuïc. A aquesta hora, els jardins del Grec, el Poble Espanyol i el Jardí Botànic han obert les seves portes als visitants i s'ha iniciat la festa a l'Estadi Olímpic, on Comediants i La Fura dels Baus escenificaran més tard el seu retrobament en el mateix escenari en el qual van actuar el 1992 per inaugurar i tancar els JJ.OO.

Vint-i-quatre espais, equipaments i museus es mantindran oberts fins a les dues de la matinada i en alguns casos fins a més tard. A dos quarts de deu s'ha iniciat una caminada nocturna de tres hores i una mica més tard ha arrencat l'activitat més destacada i multitudinària amb un estadi olímpic de pista de ball animada per destacats discjòqueis que precediran a partir de les 22 hores a l'actuació de Comediants. La Fura dels Baus, l'Orquestra Arc Philarmonia i Najwa Nimri.

Entre les activitats ofertes destaquen vuit concerts de rumba, hip hop, wold music, jazz, blues, ritmes africans, magribins i música electrònica, cinc espectacles d'arts escèniques, set propostes esportives i l'obertura de quinze exposicions.

Dins del programa del Grec hi haurà actuació gratuïta de l'Orquestra di Piazza Vitorio, una formació romana integrada per setze músics d'onze països i tres continents, que combina música i una pel·lícula de cinema sobre el procés de formació de l'orquestra, que ja té les invitacions esgotades.

El Fossar del Castell de Montjuïc, recentment recuperat per l'ajuntament per a la ciutat, s'omplirà de rumba aquesta nit amb actuacions de Los Impagaos, Rumba Amazigha, Papawa i Los Manolos. El Teatro de los Sentidos, que té el seu espai de creació a la zona del Polvorí, s'obrirà també al públic, de la mateixa manera que museus com l'Etnològic, amb una visita guiada a l'exposició Áfricas recolzada per contes i música de l'Àfrica negra i el Magreb.

Els 'grafiters' tindran a la seva disposició tota la nit el mur de l'aparcament de Rius i Taulet i la Plaça Marquès de Foronda serà escenari d'una gran festa hip-hop amb música, ball i grafits.

Les piscines Picornell estaran obertes al bany i a La Foixarda hi haurà classes d'equitació gratuïta.

Amb aquesta activitat Barcelona s'uneix a les "nits blanques" que se celebren a d'altres ciutats del món i el seu ajuntament pretén atreure nous públics cap a la muntanya de Montjuïc i reforçar-la com a espai urbà i lloc de cultura, oci i esports.

De la seva banda, el grup municipal de CiU ha demanat a l'ajuntament que la celebració d'aquesta nit sigui compatible amb la garantia de descans i seguretat del veïnat de la zona i faci públic el dispositiu especial de neteja i seguretat organitzat perquè "aquesta iniciativa sigui també un èxit de convivència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.