Societat

Barcelona viu la seva "nit blanca" amb 50 activitats festives a Montjuïc

Societat

Barcelona ha iniciat a les vuit del vespre la seva primera "nit blanca", una iniciativa municipal que posarà a disposició de la ciutadania mig centenar d'activitats lúdiques i festives gratuïtes, concentrades a la muntanya de Montjuïc. A aquesta hora, els jardins del Grec, el Poble Espanyol i el Jardí Botànic han obert les seves portes als visitants i s'ha iniciat la festa a l'Estadi Olímpic, on Comediants i La Fura dels Baus escenificaran més tard el seu retrobament en el mateix escenari en el qual van actuar el 1992 per inaugurar i tancar els JJ.OO.

Vint-i-quatre espais, equipaments i museus es mantindran oberts fins a les dues de la matinada i en alguns casos fins a més tard. A dos quarts de deu s'ha iniciat una caminada nocturna de tres hores i una mica més tard ha arrencat l'activitat més destacada i multitudinària amb un estadi olímpic de pista de ball animada per destacats discjòqueis que precediran a partir de les 22 hores a l'actuació de Comediants. La Fura dels Baus, l'Orquestra Arc Philarmonia i Najwa Nimri.

Entre les activitats ofertes destaquen vuit concerts de rumba, hip hop, wold music, jazz, blues, ritmes africans, magribins i música electrònica, cinc espectacles d'arts escèniques, set propostes esportives i l'obertura de quinze exposicions.

Dins del programa del Grec hi haurà actuació gratuïta de l'Orquestra di Piazza Vitorio, una formació romana integrada per setze músics d'onze països i tres continents, que combina música i una pel·lícula de cinema sobre el procés de formació de l'orquestra, que ja té les invitacions esgotades.

El Fossar del Castell de Montjuïc, recentment recuperat per l'ajuntament per a la ciutat, s'omplirà de rumba aquesta nit amb actuacions de Los Impagaos, Rumba Amazigha, Papawa i Los Manolos. El Teatro de los Sentidos, que té el seu espai de creació a la zona del Polvorí, s'obrirà també al públic, de la mateixa manera que museus com l'Etnològic, amb una visita guiada a l'exposició Áfricas recolzada per contes i música de l'Àfrica negra i el Magreb.

Els 'grafiters' tindran a la seva disposició tota la nit el mur de l'aparcament de Rius i Taulet i la Plaça Marquès de Foronda serà escenari d'una gran festa hip-hop amb música, ball i grafits.

Les piscines Picornell estaran obertes al bany i a La Foixarda hi haurà classes d'equitació gratuïta.

Amb aquesta activitat Barcelona s'uneix a les "nits blanques" que se celebren a d'altres ciutats del món i el seu ajuntament pretén atreure nous públics cap a la muntanya de Montjuïc i reforçar-la com a espai urbà i lloc de cultura, oci i esports.

De la seva banda, el grup municipal de CiU ha demanat a l'ajuntament que la celebració d'aquesta nit sigui compatible amb la garantia de descans i seguretat del veïnat de la zona i faci públic el dispositiu especial de neteja i seguretat organitzat perquè "aquesta iniciativa sigui també un èxit de convivència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Sindicatura de Greuges de Barcelona recomana abordar les causes estructurals del top manta

Barcelona
FIGUERES

Milloren la seguretat de la cruïlla del Camí Vell de Vilatenim amb il·luminació

FIGUERES
SALT

Es manté la bonificació del 50% del preu del bus als joves de 16 a 25 anys

SALT
Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

Terrassa
PALAMÓS

Badiani regalarà als clients una fotografia dels seus gossos menjant gelat

PALAMÓS
GIRONA

La Fundació ”la Caixa” facilita la contractació de 600 persones vulnerables

GIRONA
LLORET DE MAR

Els Comuns pregunten sobre les armes de foc dels vigilants de Can Juncadella

LLORET DE MAR
Societat

Sant Pere de Torelló estima el cost dels desperfectes de la pedregada en 50 milions

Sant Pere de Torrelló
girona

La Policia Nacional incorpora 22 nous subinspectors

GIRONA