Societat

SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Les comarques gironines seran l’epicentre i les convidades d’honor de la 43a Fira de Calella i l’Alt Maresme que s’han presentat aquesta tarda i que se celebrarà del 20 al 23 de setembre. El municipi maresmenc manté viu el concepte de ‘Fira de Fires’ per fer d’aparador d’altres esdeveniments culturals del país, malgrat que durant la presentació no s’ha volgut desvetllar el nom de les fires que hi assistiran. En un acte convocat a l’escenari habitual de la Fira, el passeig de Manuel Puigvert, l’alcalde, Marc Buch i el regidor de Fires Josep Grima han estat els encarregats de desvetllar el cartell de la mostra que representa una àmfora romana en record dels orígens de la cultura mediterrània. “Una àmfora com a metàfora del transport de coses bones cap a Calella, com ara barques, anxoves, flors...”, ha explicat Grima que ha destacat que l’espai firal tindrà quatre zones clarament diferenciades per colors i que seran la gastronòmica, el monogràfic, les parades d’artesania i el familiarium amb les entitats i l’àrea de jocs. L’espai gastronòmic comptarà amb els restauradors locals i l’esdeveniment torna a posar l’accent en la sostenibilitat. En aquest sentit, es vol reduir la generació de residus amb la instal·lació d’illes de contenidors i la possibilitat que la vegetació que s’utilitzi com a decoració pugui ser replantada posteriorment. Noves portalades relacionades amb la temàtica de la Fira també s’incorporen com a novetat d’aquesta edició.

Preu reduït

L’Ajuntament de Calella ha volgut resoldre aquest any un dels debats més intensos a nivell local vinculats a la Fira i que s’arrossega des dels seus inicis. Es tracta de fer pagar una entrada simbòlica, que es manté en els tres euros des de fa anys. No han estat pocs els veïns i veïnes que han reclamat que l’accés al recinte sigui gratuït, però fins ara no se n’han sortit. En tot cas, aquest any hi haurà la possibilitat de comprar per avançament l’entrada a un euro. Es podrà adquirir de l’1 d’agost fins el 10 de setembre al web de la Fira de Calella o presencialment a Can Saleta i a l’Ajuntament. Una de les novetats més destacades, però, és que la fira amplia el seu horari i s’obrirà d’11 del matí a 11 de la nit de formar ininterrompuda, excepte el darrer dia que es tancarà a les nou.

L’acte també ha servit per presentar un nou logotip genèric de la Fira després de vint anys i obra de la dissenyadora calellenca Marina Turró. La imatge representa la balustrada centenària del passeig Manuel Puigvert en tons blaus i verds “com el contrast del mar i els plàtans del passeig”. Una actuació del grup d’havaneres Les Anxovetes ha posat punt i final a la presentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.