Societat

societat

Gran inici del 52è Concurs de Focs d’Artifici amb la Pirotècnia Josman

Blanes va viure ahir al vespre l’inici del què es considera la cirereta del pastís de la Festa Major des de fa més de mig segle de vida: el Concurs Internacional de Foc d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes, que enguany compleix ja la seva 52ena edició. La primera nit de focs va comptar amb l’actuació de la Pirotècnia Josman d’Ourense, que va demostrar durant el seu ovacionat espectacle que ha agafat molta més experiència que l’any passat, quan ja va actuar al certamen.

L’empresa gallega va treballar amb molta expertesa el marc de tot l’entorn de la platja i la roca de Sa Palomera, des d’on es disparen els efectes. Ho va fer de dalt a baix, oferint un espectacle molt complert. Al llarg de l’actuació es van poder veure efectes tant a dalt del cim de la roca, com a baix, arran de platja, i als seus dos costats, arran de mar. La distribució dels efectes en seccions va ser clau per aconseguir aquest resultat.

Un altre dels trets de la seva actuació, que malauradament no va poder ser apreciada per part del públic que omplia la badia a causa del fum, van ser tota una sèrie d’efectes volcànics que dibuixaven la bandera de Blanes.

També cal destacar que l’espectacle de la Pirotècnia Josman va esclatar sense aquelles interrupcions que no agraden al veterà públic blanenc, disparant un gran volum de material de molta qualitat, amb carcasses de diferents calibres a les tres alçades, envaint de llum i color tot l’escenari nocturn: cel, terra i mar. En aquest sentit, els gallecs van oferir uns focs aquàtics molt correctes als dos costats de Sa Palomera, fent un prefinal molt potent, reblat per un final que només es pot definir amb una paraula: espectacular. Així ho va corroborar el públic, que va certificar-ho a través d’un llarg aplaudiment del què ha significat un rotund inici del concurs.

D’aquesta manera, la pirotècnia gallega es va poder treure l’espineta que tenia clavada des de l’any passat, quan va patir una errada en el tret que va desviar-lo de la seva trajectòria. En definitiva, la d’ahir va ser una gran nit d’inici del concurs de focs, que continua avui amb la Pirotècnia Valenciana. Una actuació que els responsables de l’empresa ja han avançat que l’han preparat amb la intenció de revalidar el seu títol per quarta vegada, ja que actualment són els tricampions després d’haver guanyat consecutivament les tres darreres edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Dos de cada tres catalanoparlants veuen en la llengua, identitat

barcelona
Educació

L’aturada lectiva concentra 83 obres als centres educatius de Barcelona

Barcelona
Societat

Reforç de la presència dels Mossos a l’aeroport del Prat amb una nova comissaria

Barcelona

Inauguren el primer sistema de bany autònom de l’Estat

palamós
Medi ambient

En funcionament prop de 4.000 plaques solars a la coberta dels tallers de l’L9/L10

Barcelona

CCOO i UGT denuncien que Correus deixa la plantilla “al mínim” durant l'estiu

girona
societat

Gran inici del 52è Concurs de Focs d’Artifici amb la Pirotècnia Josman

blanes
filipines

Decreten l’estat de calamitat per les inundacions a Manila

barcelona

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera